Kdz. Ereğli’de, Karadeniz Bölge Komutanlığı görevinde de bulunan ve Deniz Harp Okulu Komutanlığı’ndan istifa ederek emekli olan Türker Ertürk, 11 Kasım’da Kdz. Ereğli’ye gelerek “Cumhuriyet’in Anlamak” başlıklı konferansta konuşacak.

Emekli Tuğamiral  Türker Ertürk için Atatürk’ün  ölümünün 79. Yılında düzenlenen bu konferans için kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı. Erdemir Kültür Merkezi’nin bu konferans için tahsis edilmesi ile ilgili yapılan başvuru için “dilekçenin kayıt altına alındığına dair belge verir misiniz?”  teklifine “Yukarıya ileteceğiz” yanıtı verildi. Bu dilekçenin alındığına dair belge vermeyen Erdemir, ikinci kez dilekçe verilmesini istedi. Bu dilekçenin  de verilmesine rağmen, konferans için izin çıkmazken, gerekçe olarak da etkinliğin cumartesi günü olması gösterildi. Bu gerekçeye “okullar cumartesi Pazar günü etkinlik yapıyor. Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yapılacak konferansın adı Cumhuriyet’i anlamak” diye yanıt verilmesine rağmen, Kültür Merkezi için izin çıkmadı.

Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan’ın , aynen Türker Ertürk gibi Trabzonlu da olmasına rağmen, Atatürk Kültür Merkezi’nin tahsis edilmemesi büyük şaşkınlık yarattı.

Bu gelişmeler üzerine salon bulamayan konferansın organizasyonunu üstlenen dernek yöneticileri, Gülüç Belediyesi’nin Düğün Salonu için harekete geçtiler ve bu salon için yapılan başvuraya  “Tabi ki, biz Cumhuriyet çocuğuyuz, Atatürkçüyüz” yanıtı verildi.

Türker Ertürk 11 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’de Gülüç’teki belediye düğün salonunda konuşacak.

Haber: Eyüp Bektaş