Kdz. Ereğli’de, "Sağlıklı Kentler Projesi" kapsamında sağlıklı yaşam ve obozite ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

 

Ereğli Beyçayırı Stadı'nda, İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Ereğli Belediyesinin iş birliğiyle düzenlenen etkinlik stadın etrafında tur atılmasıyla sona erdi. Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklamada bulunan Toplum Sağlığı Sorumlu Tabibi Sevinç Soydinç Kurtoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını ‘obezite ile mücadele yılı’ olarak ilan ettiğini belirterek, “Bu tema içerisinde faaliyetlerimiz gerçekleşmektedir. Bu ay içinde halk sağlığı bütünlüğü için çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Bugün belediyeler temalı sağlıklı yürüyüş aktivitesi içerisinde, Beyçayırı stadyumunda bir yürüyüş düzenledik. Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi ve Ereğli Belediyesi işbirliği ile birlikte yürüttüğü bir organizasyondur. Halkımızı yürümeye davet ediyoruz. Çünkü obezite ile mücadelenin baş aktörü yürümektir” dedi. 

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal da konuşmasında şunları söyledi: “Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı tarafından diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de  “Obezite (Şişmanlık) ile Mücadele ve Kontrol Programı (2010-2014)” bilimsel ve politik kararlılığın oluşturulması, sektörler arası faaliyetlerin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Eylem planında sağlıklı ve kaliteli bir yaşamla birlikte obezitenin önlenmesinin koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında büyük bir önem taşımaktadır. Toplumumuzun %35’i obezdir. Birçok hastalığın sebebi obezitedir. Bugün burada Obezite ile mücadelemizi başlatmış bulunuyoruz. Amacımız sağlıklı bir Ereğli’dir”

 

Yürüyüşte, “Erütelim yağları, çıkıveylim bayırları”, “İnternette değil, açık havada dolaş”, “Hergün 10.000 adım at, yaşamına sağlık kat”, “Şişmanlık, pişmanlıktır” ve “Kiloları atalım, merdivenleri aşalım”, pankartları dikkatlerden kaçmadı..

 

Yürüyüşe, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ile belediye meclis üyeleri katıldı.