Ak Parti Kandilli Belde Başkanı Yusuf Ziya Eryiğit, TTK Armutçuk Müessese Müdür yardımcılığı görevine yapılan atamadan sonra yaptığı açıklamada, yapılan atamanın hakkaniyetli olmadığını belirterek, atamanın arkasında bulunan isimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ihanetle suçladı.

Eryiğit yaptığı yazılı açıklamada, “bölgemizin ve ülkemizin gözde kuruluşlarından Türkiye Taş Kömürleri’nde boş bulunan Armutçuk Müessese Müdür Yardımcılığı görevinin hizmet ehli ve vatan sevdalısı bir ismin atanmasını beklerken, tercihin liyakat açısından tartışılır ve yaptığı paylaşımlarla bir hizmet hareketi olan Ak Parti’ye karşı tutumu net olarak bilinen bir isimden yana yapılmasını doğru bulmadığını ve şiddetle eleştirdiğini” belirtti.

Eryiğit açıklamasında şunları kaydetti:
“TTK, ülkemizim enerji üretimi tarihinde önemli bir geçmişe sahip. Bölgemizin de gerek istihdam gerekse ekonomisine katkı sunma açısından halen önemli rol oynayan bir kuruluş. 
Bu kuruluşun her aşamasında müdüründen, işçisine kadar sorumluluk alacak her isim aynı zamanda bu sorumluluğunun bilincinde olmalı. 
Küresel güçlerin ülkemizi başta ekonomi olmak üzere birçok sahada kuşatmaya çalıştığı ve bu kuşatmaya karşı Cumhurbaşkanımız öncülüğünde başarıyla sürdürülen güçlü Türkiye imajı kuşkusuz ki Cumhurbaşkanımın davası ve dünya görüşüyle donanmış kadro ve yöneticilerle aşılacaktır. 
TTK’nın önemli işletme sahalarından birisi olan Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde bir süreden beri boş olan Müessese Müdür Yardımcılığı görevinin de bu anlayış temelinde doldurulmasını bekliyorduk.
Ancak yapılan atama bırakalım beklentilerimizi karşılamayı, atamayı yapan iradeyi de tartışmaya açmış durumdadır. 
Karar merciinin atamayı yaparken ne oranda kendi iradesiyle ne oranda sendikaya hakim görüşün baskısı altında yaptığı da ayrı bir tartışma konusudur.
 Özet olarak yapılan atama, içinden geçtiğiz süreçte ülke genelinde hakim olan ve en somut temsilini Cumhurbaşkanımız şahsında gösteren devlet yönetme, görevlendirme reflekselrinin dışındadır. 
Bu hassasiyetimizden dolayı, bölgemizin ve ülkemizin gözde kuruluşlarından Türkiye Taş Kömürleri işletmesinde, boş bulunan Armutçuk Müessese Müdür Yardımcılığı görevinin hizmet ehli ve vatan sevdalısı isimlerin atanmasını beklerken, tercihin liyakat açısından tartışılır ve yaptığı paylaşımlarla bir hizmet hareketi olan Ak Parti’ye karşı tutumu net olarak bilinen bir isimden yana yapılmasını doğru bulmuyorum, şiddetle eleştiriyorum. Bu atama tek kelimeyle hizmete, daha da ötesi Reis’e ihanettir.”