Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği, dayanışma yemeği düzenledi. Deniz Kulübü'ndeki dayanışma yemeğine; Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, 22'nci Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Yol-İş Sendikası Mali Sekreteri Yaşar Güneş, DİSK/Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Kaplan, Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği eski başkanları Birhan Şahin ve Bahaddin Arı,  işadamı Ali Hızır Ar, Necdet Kapkaç ve çok sayıda Erzincanlı katıldı.
Erzincan İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin dayanışma yemeğinde açılış konuşması yapan Başkan Mehmet Yalçın, şu duygu ve düşüncelere yer verdi;
YALÇIN; "ÖĞRENCİLERE BURS
VERMEK İÇİN YEMEK DÜZENLEDİK"
"Böyle sevinçli günleri paylaşırsak daha güzel oluyor. Acı günlerimiz de var. Hastalarımız var, yatağında hasta olup gelemeyen hemşerilerimize buradan geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Şimdiye kadar 4 öğrencimize burs verdik. Hedefimiz bu sayıyı 10 öğrenciye çıkarmak. Ayrıca 18 öğrenciye de kırtasiye yardımı yaptık. İhtiyacı olan öğrencilerimize burs vermek için bu yemeği düzenledik. Birlik ve beraberlik içerisinde sizleri bir araya getirmek, bugünü de beraber paylaşmak için böyle bir yemek düzenledik. İnşallah nice böyle gecelerde beraber oluruz."
Daha sonra Derneğin Kurucu Başkanı Birhan Şahin, bir konuşma yaparak 2002 yılında kurulan derneğin tabandan gelen bir dernek olduğunu belirterek, şunları söyledi;
ŞAHİN; "DERNEK, HEMŞEHRİ DERNEĞİ
ÖTESİNDE ANLAMLAR TAŞIYOR"
"Derneği kurduğumuz ilk yıllarda bir heyecan, bir şevk vardı. O heyecanla beraber yıllar kat ettik. Dernek, sivil toplum örgütü içeriğinde kuruldu. 19 Mayıs, Güney, Ontemmuz, Fatih Sitesi, Fener ve Site Mahallelerinde yaptığımız mahalle toplantılarından sonra tabandan gelen bir sivil toplum örgütü olma özelliği taşıyor. Hemşehri derneği ötesinde anlamlar taşıyor. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız ve şu anki yönetim kurulundaki arkadaşlarımız, sivil toplum örgütü olmanın gerekliliğini ve sorumluluğunu yerine getiriyor. Zonguldak çok enteresan bir kent… Türkiye'nin dört bir yanından insan var. Zonguldak, emek kenti, emekçilerin arasında da hemşehricilik bağları yok sayılabiliyor. Zonguldak, Türkiye'de örnek bir model teşkil ediyor. Yönetimdeki arkadaşlarıma başarılar diliyorum."
Son olarak konuşan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, yemeğin Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesinden ayrıca keyif aldığını belirterek şöyle konuştu;
EŞREF; "TARİHİ İYİ AYARLANMIŞ
BİR DAYANIŞMA YEMEĞİ"
"Zonguldak'ta bütünleşen ve Türkiye'nin her tarafından geleniyle buluşan Zonguldaklı artık yönetimi, geldiği yöreyi sadece kültürüyle, orada yetişen bel kemikleriyle anılıyor. Ama burada buluşmanın heyecanını ve Zonguldak kültürünü yaşamanın heyecanını yaşıyoruz. Artık biz Zonguldaklıyız. Onun için bu gecelerde, böyle gecelerde eski kültürümüzü hatırlayacağız. Bu kültürü yaşatmanın heyecanını yaşayacağız. Çünkü buna ihtiyacımız var. Bu tür geceleri önemsiyorum. Hemşehriler buluşuyor, oynuyor, kültürünü yaşatıyor. Erzincanlıların dayanışma yemeğinin Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesinden ayrıca keyif alıyorum. Tarih iyi ayarlanmış."
Konuşmaların ardından derneği tanıtıcı bir slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra gelen konuklar bol bol dans ederek davul zurna eşliğinde halaylar çektiler.
Dayanışma Yemeğinde Derneğe katkı yapmak amaçlı bir çekiliş yapıldı.
Çekilişte sıra dışı sahneler yaşandı. Milli Takım Forması açık artırımla satışa sunuldu ve GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, sendika adına formayı satın aldı. Son olarak sahneye çıkan sanatçı Mutlu Koçaklı, şarkılarıyla salondakileri hem ağlattı, hem oynattı.