Zonguldak ve Kdz.Ereğli’de eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda toplam 31 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda lise öğrencilerine uyuşturucu sattığı iddia edilerek gözaltına alınan kişilerin polis tarafından uzun süredir takip altında olduğu öğrenildi. 

 

Zonguldak’ta kurulan suç örgütünde uyuşturucu satışı yaptığı iddia edilen 11 kişi Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ekipler, Acılık Caddesi'nde 3 yıldır faaliyetleri takip edilen ve belirli aralıklarla piyasaya uyuşturucu sürdükleri ileri sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Suç örgütü kurup yönetme, örgüt üyeliği, tehdit, haksız kazanç, uyuşturucu ticareti suçlarına karıştıkları iddiasıyla aralarında çetenin elebaşısı olduğu iddia edilen E.İ'nin de yer aldığı 11 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda, 1 kilogram esrar, 10 gram bonzai, 30 gram toz esrar, 10 uyuşturucu hap, 2 ruhsatsız tabanca, av tüfeği, çok sayıda mermi ve av fişeğinin yanı sıra teknik takibe takılmamak için kullanılan ve yaklaşık 40 bin lira değeri olduğu tahmin edilen sinyal kesici "jammer" cihazı ele geçirildi.  Taksici ile bazı esnafın da arasında yer aldığı çete üyelerinin, lise öğrencilerine uyuşturucu madde sattığı ileri sürüldü.

 

EREĞLİ’DEKİ OPERASYON

Uzun zamandır takip edildiği ve piyasaya uyuşturucu sürdükleri iddia edilen kişilere yönelik Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından sabah saatlerinde yapılan operasyona Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri de katıldı. 50 Polisin yer aldığı uyuşturucu operasyonunda satıcı olduğu iddiasıyla 20 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrollerinden geçirilen ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlıların Cumartesi günü sabah saatlerine kadar sorgusunun süreceği öğrenildi. Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan zanlıları uzun zamandır takip ettiği belirtildi.