Kdz.Ereğli Eğitim Sevenler Derneği tarafından 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeni ile bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen kahvaltılı etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Nail Kazlı Vatandaşların haber alma hakkını kullanmasına aracılık ederek kamuoyunu yönlendirip, her şartta toplum yararını gözetme sorumluluğunu yerine getiren gazetecilerin gününü kutluyorum dedi.

 

2011-2012 Eğitim ve öğretim yılında toplam 54 öğrenciye burs veren, çeşitli etkinlikler ile de adını duyuran Kdz.Ereğli Eğitim Sevenler (ESDER) Derneği, sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi, kahvaltılı toplantıya yaklaşık 40'a yakın gazete temsilcisi katıldı. Dernek binasında saat 10.00 başlayan toplantı da Başkan Nail Kazlı, basın mensuplarıyla sohbet etti. Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Nail Kazlı, basın çalışanlarının gününü kutladı, 2011 yılında derneğin çalışmaları hakkında bilgi aktarıldı.

 

SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEKTE

Kazlı konuşmasında Basının toplumun aydınlatılması, bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, topluma ışık tutulması amacıyla çalışan gazetecilerimiz hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde, demokrasi kültürünün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında, ilkeli ve objektif habercilik anlayışıyla, vatandaşların haber alma hakkını kullanmasına aracılık ederek kamuoyunu yönlendirip, her şartta toplum yararını gözetme sorumluluğunu yerine getirmektedir dedi.

 

KATKILARI ARTARAK DEVAM EDECEK

Basın mesleğinin yıpratıcı ve zor koşullarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın çalışanlarının haklarının korunması, çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre iyileştirilmesi ve daha iyi imkânlara kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Kazlı, Gazete ve dergilerimizin, yerel televizyonlarımızın, radyolarımızın, internet yayıncılarının, dizgicisinden muhabirine, köşe yazarından dağıtıcısına, program yapımcısından tasarımcısına tüm basın çalışanlarımızın, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimindeki paylarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle, basınımıza ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü 51 yıl dönümünü kutlar, başarılarının devamını diler, aileleriyle birlikte daha nice mutlu günlere erişmelerini temenni eder, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarına Allah'dan rahmet diliyorum. Tüm basın çalışanlarına sevgiler sunarım"

 

SERTİFİKA VE GÜL VERİLDİ

Konuşmanın ardından Dernek çalışmalarını anlatan kısa bir slayt gösterisi sunumu yapıldı. Toplantının son bölümünde ise toplantıya katılan gazetecilere sertifika ve gülleri dernek Başkan Nail Kazlı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.