Kdz.Ereğli'de faaliyet gösteren Eğitim Sevenler Derneği (ESDER) tarafından her sene üniversitede okuyan öğrencilere burs sağlamak amacı ile düzenlenen kermes Abdi İpekçi Sergi salonunda açıldı. Dernek üyeleri bir gün önce düzenledikleri kan bağışı kampanyasında da 75 ünite kan topladı.

Ereğli Eğitim Sevenler Derneği'nin düzenlediği kermeste ağırlıklı olarak köy ürünleri satılıyor. Erişteden, kuru yufkaya, konserveden tatlılara kadar birçok el emeğinin sergilendiği sergi ile ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı Nail Kazlı, kermesten elde edilecek olan gelirin burs olarak kullanılacağını, bu nedenle de Ereğli ve bölge halkını 4 gün boyunca açık kalacak olan kermese beklediklerini ifade etti.

Bir gün öce kan bağışı kampanyası da düzenlediklerini dile getiren Kazlı, düzenlenen kan bağışı kampanyasında 75 ünite kan toplandığını ve 50 kişinin de tansiyon ve diğer nedenlerden dolayı kan veremeden geri döndüklerini söyledi. Bu sene Ereğli Eğitim Fakültesi'ne gelecek ve ihtiyacı olan öğrencilere burs imkânı sağlamak için çalıştıklarını belirten Kazlı, Ereğli halkının da yaklaşan Ramazan ayı öncesinde hazırlık yapmalarına destek olmak istediklerini kaydetti.

4 Ağustos Çarşamba günü açılan kermes Cumartesi gününe kadar açık kalacak.