Kdz.Ereğli'de 2002 yılında kurulan Eğitim Sevenler Derneği (ESDER) eğitime verdiği katkılarına devam ediyor. Birçok öğrenciye burs veren dernek yönetimi son olarak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir sınıfı restore etti.

Ereğli’de sivil toplum kuruluşları arasında yeralan ve yaptığı faaliyetlerle eğitime katkı sağlayan Ereğli Eğitim Sevenler Derneği, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bir sınıfı restore ettirdi. Sıradan masaya boyadan kartonpiyerine kadar bütün değişiklikleri yapılan sınıfın açılışı yapıldı. Açılışa Ereğli Eğitim Sevenler Derneği Başkanı Nail Kazlı ve yönetimi, Sosyal Hizmetler Müdürü Necdet Kocaman, Ereğli Vaizi Mehmet Ergün, Okul Müdürü Hüseyin Türkmen ve Müdür Yardımları katıldı. Açılış sonrasında sıralara oturan davetlilere okul öğrencisi Mehmet Karadağ tarafından Kuran-ı Kerim okundu.
Açılışta bir konuşma yapan Ereğli Eğitim Sevenler Derneği Başkanı Nail Kazlı, yapılan sınıfın devamının geleceğini ve bu konuda kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Kazlı, konuşmasında "Dernek yönetimi olarak bugün burada toplanmaktan dolayı son derece mutluyuz ve onurluyuz. Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirdiğimiz sınıf restore çalışmasının tamamlanıp eğitim ve öğretime açılması bizleri olduğu kadar siz değerli okul yöneticilerini ve konukları da mutluluk ettiğini biliyoruz. 2002 yılında kurulan derneğimizin amacı doğrultusunda yapılan bu çalışmayı, bu konuda atılan ilk adım olarak nitelendirebiliriz. Amacımız bundan sonra ki zaman diliminde diğer sınıflarında restore edilebilmesi için çalışmalar yapmak olacak. Eğitim Sevenler Derneği olarak ihtiyacı olan ve eğitimlerinde başarı gösteren öğrencilere de burs vermeye devam ediyoruz. Ereğli eğitim Sevenler Derneği,bugün olduğu gibi yarında eğitime katkı sağlamaya devam edecektir." dedi.
Programın sonunda ise Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Türkmen, ESDER Başkanı Nail Kazlı’ya plaket takdim etti.