Erdemir çalışanı Y.Ö'nün kullandığı 06 YA 7417 plakalı otomobilin altına bomba süsü verilmiş paket yerleştirilmesi olayı ile ilgili Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince detaylı çalışma başlatıldı.

Y.Ö'nün boşanma aşamasında olan ve aynı fabrikada işçi olarak çalışan S.Ö. (41) ilçe dışında iken ekiplerce gözaltına alındı.S.Ö. ilk ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Olay yerinde yapılan inceleme, ev aramasındaki bulgular ve bomba imha personelinin raporları ile araçtaki düzenekte, şüphelinin parmak izi tespit edildi.

Şüphelinin, mevcut delillerin yanı sıra eşine karşı tehdit hakaret kasten yaralama gibi geçmiş kayıtlarının olduğu da göz önünde bulundurularak alınan detaylı ifadesinde, eşini korkutmak amaçlı 18.07.2017 günü sabah saatlerinde aracın park ettiği yere gelerek bomba süsü verilmiş paketi koyduğunu beyan ederek suçlamaları kabul etti.

"Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüsten" gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)