Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Bağlık Kapı otoparkı ile anayol bağlantısı arasında işçiler, Y.Ö'nün kullandığı 06 YA 7417 plakalı otomobilin altından kablolar sarktığını fark etti. Bomba düzeneği olabileceğini tahmin eden işçiler, Y.Ö'ye, "Otomobilin altında bir şey var." diyerek uyardı. Bunun üzerine durarak otomobilden inen Y.Ö, araçtan uzaklaştı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yolu trafiğe kapatarak, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

MERAKLI VATANDAŞLAR İŞBAŞINDA

Düzeneğin anlaşılabilmesi için olay yerine gelen bomba imha ekipleri tarafından düzenek fünyeyle patlatıldı. Öte yandan alanı dolduran meraklı vatandaşların büyük bir bölümü cep telefonları ile sosyal paylaşım adreslerinden canlı yayın yapmaya çalıştı. Görevliler meraklı vatandaşları, güvenlik gerekçesi ile uzaklaştırmaya çabaladı.

 

"BİZ KEDİ FALAN SANDIK"

Olayı gören vatandaş Eyüp A, gazetecilere yaptığı açıklamada, otomobilin altında 2 tane telin olduğunu ve birinin kopmuş vaziyette bulunduğu söyledi. Eğilip baktığında 2 telin kopuk olduğunu fark ettiğini belirten Eyüp A, "Düzenek gibi bir şey vardı. Polise yanımdaki abi haber verdi. Ben alacaktım altından ama bomba falan deyince kaldım. Bayan kullanıyordu. Bayan görünce korktu. Diğer tarafa geldi, biz kedi falan sandık, bomba falan deyince polise haber verildi." diye konuştu.

 

EŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan, Y.Ö.'nün eşi S.Ö.(40) ile sorunlar yaşadığı ve 2 yıldır boşanma aşamasında olduğu belirtilerek, S.Ö'nün tehdit, hakaret, kasten yaralama ve mala zarar verme suçlarından 6 adet kaydı bulunduğu öğrenildi. S.Ö., Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

 

SOSYAL MEDYA HABERLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan sosyal medya üzerinden, "PKK'nın bombalı aracı yakalandı. Tespit edilen bombalı araç polis tarafından yakalandı" paylaşım ve haberleri tepki çekti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)