Kilimli ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Emine Kardaş, 16 yıl önce kaybettiği eşinden hatıra kalan otomobili Türk Kızılayı'na bağış yaptı. 

İlçeye bağlı Muslu beldesinin Göbü köyünde ikamet eden 4 çocuk ve 15 torun sahibi Kardaş, hayatını kaybeden eşi Sami Kardaş'ın 37 yıl önce Almanya'dan getirdiği 1979 model otomobili Türk Kızılayı'na bağışladı.

Emine Kardaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin otomobiline gözü gibi baktığını ve kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

Eşinden kalan otomobili satmaya kıyamadığını belirten Kardaş, şöyle konuştu:

"Onun hatırası olarak garajda tuttum. Satmak için istediler ama 'Kapımın önünden geçerken görürüm ve rahatsız olurum.' diye otomobili vermek istemedim. Sigortasını ve vergisini her zaman ödedim. Bir gün çocuklarıma, 'Ben bunu bir yere satmayacağım. Parasını da siz istemiyorsanız ve razıysanız bunu Türk Kızılayı'na bağışlayacağım.' dedim. Onlar da bana, 'Bağışla.' dediler. Damadım başvuru yaptı. Daha sonra otomobili aldılar. Ben hevesle bağışladım. Çok seviniyorum. Eşimin sevabına bağışladım."

Kardaş, eşinin yaşarken bir minibüsü daha olduğunu ve bunu da kendisinin Türk Kızılayı'na bağışladığını hatırlatarak, Türk Kızılayı'nın herkese yardım ettiğini, insanların da bağışta bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün de Kardaş'ın bağışının herkese örnek olması gerektiğini ifade etti. 

Otomobili teslim almaya geldiklerinde Kardaş'ın duygusal anlar yaşadığını anlatan Aygün, "Teyzemiz 2 gün önce aracı yolcu ederken bile otomobili, sanki 'rahmetliyi sever' gibi sevdi, okşadı. Bu harika bir şey. Gözyaşlarıyla bizi de duygulandırdı. Bir anısıydı otomobil onun için. Bizler, 'Yadigarını teslim etti.' diyoruz. Allah ondan razı olsun." diye konuştu.



(AA)