Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ'ye devir edilen eski devlet hastanesi yerlerine kampüs yapılmaması durumunda alternatif olarak Osmantepe mevkisini önerdi, mevcut yerin ise Millet Bahçesi olması için mücadele edeceğini söyledi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) devir edilen Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nin eski yerlerine kampüs yapılması için belediyenin her biriminin üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiğini söyledi.

 

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Uysal, Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Lokali'nde muhtarların katılımı ile düzenlediği basın toplantısında sürece ilişkin detayları ile açıklamada bulundu. Toplam 1 saatin üzerinde konuşan yaşamının bazı bölümlerinden de kesitler veren Uysal, kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

 

OSMANTEPE'YE KAMPÜS ÖNERİSİ

Alanda bulunan binaların BEÜ tarafından yıktırıldığını belgeleri ile açıklayan Uysal, askeri güvenlik bölgesi ilan edilen alana kampüs yapılamaması durumunda ise Osmantepe'yi alternatif olarak gösteren Uysal, mevcut yerin Millet Bahçesi olabilmesi için girişimde bulunacaklarına değindi.

 

"ALÇAK GÖNÜLLÜ BİR ŞEKİLDE"

Uysal, belediyenin çok sayıda yazışma yaptığını da vurguladığı konuşması, birebir çözülmüş şekli şu şekilde: "Belediye olarak fazlasını yaptık, gereken herşeyi yaptık, takiplerimizi yaptık. Mecliste de söylediğim gibi bu konular üzerine bir tek cümle yaptık, bunları yaptık, şunu yaptık diye anlatmadık. Meclisi takip eden arkadaşlar bilir. Herkes konuşurken, toplumun herkesimi konuşurken biz alçak gönüllü bir şekilde bu konuda çorbada tuzumuz olduğu için mutluyuz dedik. Herkes çalıştı. Ancak burada aslında isimsiz anmayı düşündüğüm o günlerde bana destek olan arkadaşlarımız da var. Bunların başında rahmetli Yaşar Tetiker var. Onu da rahmetle anıyorum buradan. O da bizlere elinden geldiği kadar, karınca kararınca deriz ya o günlerde Yusuf Ziya Odabaş vardı, o da gönülden destek verdi. Bunlar kayıtlara girmeyen, sohbet esnasında, çünkü bunun sohbeti başından geçenleri birebir yaşayan ben olarak çok fazla.

 

"ÇALIŞMA MASAMDA TAHTAMDA ÜNİVERSİTE YAZISI"

Sizlerin huzurunda göreve geldiğimiz zaman benim çalışma masamda, tahtamda daha doğrusu en başta üniversite yazısı vardı. O günlerde başkan yardımcılarım ve müdürlerim bu konuya hassasiyetle büyük bir gayretle, azimle bu konuyu kovaladılar. Onlara sabırlarından dolayı, desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yani bizim gerek imar, gerek plan proje, gerek ilgili başkan yardımcılarımız bu konuda sizlerin tahmin edemeyeceğiniz kadar gayret içerisindelerdi. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdi ilçemizin öğrenci sayısının daha doğrusu yüksek öğretim gören öğrenci sayısının artmasını istiyor muyuz? İstiyoruz. Bu hemen olması mümkün olmayan birşey. Peki bu yerler eğer olmazsa bu yolculukta önümüze engeller çıkarsa bu yolda yazışmalar uzun sürerse eğer bu yolda burası olmazsa alternatifiniz var mı, evet bugün paylaşmak için buradayız. Geleceğimizi planlarken uzun vadeli planlar yapmamız lazım. 5 Yıllık planlar böyle bir plan için çok kısa. 50 Yıl sonra buraları kullanan kardeşlerimiz bizlere dua edeceği bir yer olmalı. Bu konuda da önerdiğimiz aklımızdan geçen alternatif yeri söyleyeceğim.

 

BU YER...

Bu yer Kışla, Potbaşı, Elmatepe, Kavaklık, özellikle de Kepez bölgesini ilgilendiren bir arazi ve Kdz.Ereğlimizin hem ilçe merkezinin trafiğini arttırmayacak, sıkıştırmayacak hem de ileride fakülteler kampüsü yüksek okulların olabileceği hem de yıllar sonra Kdz.Ereğli'de bir üniversite kurmanın temellerinin atılacağı bir yer. Bu yer Alaplı'ya 10 bin 600 metre, terminale 3 bin 200-500 metre, Ereğli merkezine 3 bin 200 metre. Yani 3 kilometre terminal ve merkezden Alaplı'ya da 10,5 kilometre. Bu yol çevre yolu yani terminale girecek çevre yolunun hemen yanı. 240 Dönümlük bir arazi. Yıllarca 100 yıl köklü bir üniversitenin kuruluşuna kadar gidebilecek bir nokta.

 

"ALTERNATİFLERİ SUNMAK LAZIM"

Bugünden bu planları yapmak bu planları kurgulamak geleceğimizin daha iyi ve güzel olmasının düşünüyor isek bu şekilde hareket etmemiz yani biz orası olmadığı zaman ikinci alternatif olarak burasını sunmamız lazım. Peki bu yerden vazgeçtik mi, belki de hepinizin aklından geçen basının da aklından geçen soru bu? Buradan tekrar söylüyorum ve tek cümle söylüyorum, hayır. Bu yerler Kdz.Ereğli Belediyesi'nin veya Bülent Ecevit Üniversitesi'nin kesin tahsisli yeri olarak kalacak, kalmaya devam edecek. Peki bu yere eğer bina yapamazsak, çünkü son yıllarda aslında uzun yıllardır, terör saldırılarının arttığı dönemlerden beri bu konu eğer çok açılırsa çünkü ben bu konuda net ve kısa konuşmak istiyorum. Diğer konuları da açarsanız sipesifik olarak çok konuşuruz.

 

"MİLLET BAHÇESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM"

Peki bu yerde ne yapabiliriz madem ki buralara bina yapmak için uzun yollardan geçip izinler alacağız, belki de bu müsaadeler alınmayacak o zaman bende buradan 38-40 dönümlük arazinin başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklediği, tam destek verdiği Millet Bahçesi olarak yemyeşil alan olarak bir rekreasyon, bir gezinti alanı olarak kalması için mücadele edeceğim. Çünkü gözüme şöyle bir hayal geliyor, bir taraftan devlet hastanesinin olduğu alan bir park alanı, bir tarafta Göztepe çünkü Göztepe'deki yazışmalarımız da yaklaşık 3,5-4 yıldır devam ediyor. Göztepe bir taraftan ortada 2 bin 200 metrelik sahil koridorumuz ve limanda da teknelerin olduğu bir ilçe. Bunu da alternatif olarak, alternatiflerimiz çok olması lazım"

 

TSO YÖNETİCİLERİNİ YALANLADI

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Özdemir'in, söz konusu alanın askeri güvenlik bölgesi olması yönünde kampanya yürüttüğünü açıklaması ve bunu da TSO Başkanı Arslan Keleş'in onaylaması gündeme bomba gibi düşmüştü. O sözler bu toplantıda Uysal'a aynen aktarıldı. Uysal'ın cevabı ise şu şekilde: "Ereğli Belediyesi bu yönde bir kampanya yürütmemiştir. Kdz.Ereğli Belediyesi, Kaymakamlık ile anlaşıp askeriye devretmiş o iddialar da yanlış, belgeler burada. Bunu diyenler ispatlasın. Kim ne yapmış, kim yazışma yapmış?"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)