Kdz.Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından  ilçenin çeşitli bölgelerinde eskiyen içme suyu hatlarına ait değişim işlemleri devam ediyor.

  

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bilgi vererek şunları söyledi: Halkımızın kesintisiz ve daha sağlıklı su kullanabilmesi içme ve kullanmasa suyu şebekelerinde ki kayıp kaçakların da azaltılması amacıyla yapılan hat değişim çalışmalarında ekiplerimiz, Kepez Mahallesi Hacı Musa Sokak'tan geçen Q355 mm. Çapındaki Delihakkı Ana İsale Hattının değişimini yapıyoruz.

 

ANA İSALE SU HATTI DEĞİŞTİRİLİYOR

Delihakkı Ana İsale hattının değişiminin 4. Etabını oluşturan Bu çalışmada, söz konusu adreste bulunan ve evlerin arasından geçen 150 metrelik kısım q 355 mm. Polietilen boru ile değiştirilmiştir. Bu çalışmaların Bu çalışmaların birinci etabında Delihakkı su tesisleri çıkışından Soğanlı Yörük Köyü Yörük Mahallesi'ne kadar olan 3 bin metrelik kısım, ikinci atabında ise ören Mahallesi Kavucaktaş sokak ile Kepez bin 500 m3'lük su deposu arası 1000 metrelik kısım üçüncü etapta ise Solak Köyü Yol Ayrımı ile 48'ler kavşağı arasında bulunan 3 bin metrelik kısmı olmak üzere toplam 7 bin 150 metrelik hat değiştirilerek sorunlu olan kısımlar ortadan kaldırılmıştır. Yapılan tüm bu çalışmalar kapsamında ana isale hattında yüzde 30 -35 oranında olan Fiziksel kayıp-kaçak miktarı yüzde 10 seviyelerine çekilerek toplamda yıllık 766 bin 500 m3 su kaçağının önüne geçilmiş olacak.