Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)'na alınacak 18 eski hükümlü için yapılan kura çekiminde duygulu anlar yaşandı.

TTK Eğitim Daire Başkanlığı'ndaki toplantı salonunda noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine, TTK Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Özçelik'in yanı sıra kurum yetkilileri ve kuruma müracaat eden 428 eski hükümlü ile yakınları katıldı.     Kurada ismi okunan bazı eski hükümlüler ellerini açarak dua etti, bazıları da eşini arayarak müjdeli haberi verdi.

Kura çekimine 1 yıllık eşi ve annesi ile gelen Murat Kaya (24), İnşallah ismimiz çıkar. Şans getirsin diye eşim Dilek ve annemi de yanımda getirdim. dedi. Eşinin yanında olmak istediğini anlatan Dilek Kaya (21) ile anne Müzeyyen Kaya (51) ise dua ettiklerini söyledi. Kuradan ismi çıkmayan Kaya ailesi, Her şeyin hayırlısı. İnşallah bir sonrakine katılırız. dedi.

KURADAN İSMİ ÇIKINCA İLK EŞİNİ ARADI

Kurada ismi çıkınca telefonla eşine müjdeyi veren 2 çocuk babası Vahit Kart (42), Eşime müjdeyi verince çığlık attı. Bir çocuğum üniversitede okuyor. Onları okutmam için iyi olacak inşallah. Ben 20 ay hüküm giymiştim. İnşallah bu işe girmem hakkımızda hayırlı olur. diye konuştu.

Kurada ismi çıkınca ellerini açarak dua eden Şafak Keser (23) ile yanında oturan başka bir eski hükümlü 4 çocuk babası İsmail Gülşen (47), sevinçlerini bir birlerine sarılarak kutladı. Telefonla yakınlarına haber veren eski hükümlüler, yan yana oturmalarının da Allah'ın bir hikmeti olduğunu kaydetti. İsmail Gülşen, 4 çocuğum da okuyor. 1993 yılından beri işe girmeyi bekliyordum. Allah şimdi nasip etti. Çocuklarımın eğitimi için nasip ettiğine inanıyorum. Çok mutluyum. şeklinde konuştu. Şafak Keser ise şunları söyledi: Heyecandan konuşamıyorum. Çok dua etmiştim. Babam böyle bir kura olduğunu haber vermişti. Ben de geldim müracaat ettim. İsmail Ağabey ile ikimize de çıktı.

Eski hükümlü kadrosundan işe girebilmek için 428 kişi müracaat etti. Kura çekiminin ardından bu sayı 48'e düşürüldü. Daha sonra yapılacak mülakatlar sonrası kuraya girenlerden 18'i işe alınacak.