Türkiye'nin ilk bağış okulu olan Mehmet Çelikel Lisesi'nin 71'inci kuruluş yıldönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Önceki gün, Mehmet Çelikel Lisesi'nin eski mezunları ve şuanda öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra okul idarecileri ile bazı emekli öğretmenler, Valilik binası önünde toplandı.
Okulun emekli müdürlerinden Can Polat Pamay ile Çelikelliler Vakfı Başkanı ve eski Zonguldak Belediye Başkanı Yüksel Aytaç, iki öğrenciyle Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Burada saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından okulun bando takımı gösteri sundu.
Bu arada, yıllar önce emekli olarak kent dışında taşınan öğretmenleri ile karşılaşan bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.
Öte yandan, kutlama etkinlikleri kapsamında kent merkezinde yapılacak yürüyüşe Valilik tarafından izin verilmediği öğrenildi.

ESKİ MEZUNLARINA PLAKET
Dünde, Mehmet Çelikel Lisesi Köksal Toptan Spor Salonu'nda plaket töreni ve geleneksel etli pilav şenliği yapıldı
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında konuşan Okul Müdürü Kamuran Kuşhan, hedeflerinin, öğrencilerini milli eğitimin amaçları doğrultusunda Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş, laik, demokrat ve çalışkan kişiler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi.
Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı Başkanı Sağlam Gürol da, okullarında teknolojik ağırlıklı eğitim öğretimin gerçekleştirildiğini belirtti. Törende, 30 ve 50 yıl okuldan önce mezun olanlara plaketleri verildi, geleneksel etli pilav dağıtımı yapıldı. Etkinliğe, Belediye Başkanı Yardımcısı Nilgün Sarbay ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Demirtaş ile çok sayıda davetli katıldı.