Zonguldak'ta, elindeki silahla hemşire sevgilisini rehin alan teknisyen, polisi 3.5 saat uğraştırdı. Siirt'ten Nazlı Ç. ile evlenmek için Zonguldak'a tayinini aldıran ve Atatürk Devlet Hastanesi röntgen bölümünde teknisyen olarak çalışan Ahmet Ç., ayrıldığı hemşire Nazlı Ç. ile görüşmek üzere Kozlu'daki evine gitti. Yanında bulunan silahla Ahmet Ç. tarafından tehdit edildiği öğrenilen Nazlı Ç. de bir fırsatını bularak durumu polise haber verdi. Olay yerine giden polisler, evin çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Eski sevgilisini rehin alan Ahmet Ç., evin tüm kapı ve
pencerelerini kilitledi. Polislerin konuşmaya çalıştığı Ahmet Ç., getirilen psikolog ile telefonla görüştürüldü. Ahmet Ç., psikologun 30 dakikayı aşkın süre konuşmasına rağmen ikna edilemedi. Çılgın sevgili Ahmet Ç. ile bu kez Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Betni telefonla konuştu. Betni, Ahmet Ç.'yi ikna etmeye çalışırken Nazlı Ç.'ye ağlamaması ve onu sevdiğini söylemesi yönünde telkinlerde bulundu. Toplam 3.5 saatlik ikna çabaları sonucunda Ahmet Ç., hemşire sevgilisi Nazlı Ç.'yi serbest bıraktı. Açılan evin kapısından giren polisler, Ahmet Ç.'nin bu kez kendini bir odaya kapattığını gördü. Başına dayadığı silahla kendisini öldürmek istediğini söyleyen teknisyen Ahmet Ç., Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Betni ve Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürü Timur Özgen tarafından ikna edildi.
Hemşire Nazlı Ç. ve Ahmet Ç. evden çıkarıldı. Nazlı Ç. evden ağlayarak çıktı. Eliyle yüzünü kapatan teknisyen Ahmet Ç. zaman zaman şaşkın gözlerle etrafına bakındı. Zanlıları görüntülemek isteyen gazeteciler ile görüntü alımını engellemeye çalışan Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri arasında tartışmalar yaşandı. Şahıslar, önce hastaneye ardından da ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.