Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, ilçede uzun süredir gündemde olan sahile cami yapımına ilişkin ilk kez açıklamalarda bulundu. Caminin sahil yerine eski terminal alanının bulunduğu bölgeye yapılmasını öneren Keleş, ilgilileri projeyi bir kez daha gözden geçirme çağrısı yaptı.

"BUGÜNE KADAR HİÇ KONUŞMADIM"
Keleş'in konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:"Bir de bugüne kadar hiç konuşmadığım bir konuda var. Ereğli’de denize yapılacak olan cami meselesi bugüne kadar bu konuyla ilgili herhangi bir görüşte bulunmadım fakat artık bu konuyla ilgili birkaç şey söylememiz gerekiyor. 

"GERÇEK SAHİPLERİYİZ"
Karadeniz Ereğli’nin bizzat yaşayanları olarak gerçek sahipleriyiz, bu şehirde yaşayan 176 bin kişi bu şehrin gerçek sahipleridir. Bizler ticaret yapıyoruz, istihdam yaratıyoruz, vergimizi veriyoruz, çalışan arkadaşlarımız vergisini veriyor, emeğinin karşılığını alıyor topyekün bu şehrin gelişmesine olanak sağlayacak olan doğru yatırım kararını desteklememiz gerekiyor. 

"BAŞKAN VE MECLİS ÜYELERİ DEĞERLENDİRSİN"
Bize göre cami tartışmalarına artık bir son verip bu cami yerini hemen yanı başımızda bulunan eski terminal alanı içerisinde yapılmasına tekrar Karadeniz Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’tan ve Belediye Meclis Üyelerinden değerlendirmelerini istirham ederim. Burada daha önce 2021 yılı 28 Haziran’da yapılan belediyede bir toplantı vardı milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımız katılmışlardı o zaman ki devletin teklifi şu şekildeydi 9 bin metre kare olan askeri lojmanlarının Karadeniz Ereğli Belediyesine verilmesi hemen yanındaki 3019 metrekarelik katlı otoparkın Karadeniz Ereğli Belediyesine devir edilmesi bunun karşılığında Kent Meydanı olarak işaretlenen bölgenin eski terminal yani arka tarafa yola bakan kısmında bir cami yapılması ve bunanla beraber katlı otoparkın hemen hayata geçmesiydi. 

"600-700 TRİLYON EDER"
Burada yaklaşık 12 dönüm ve bunun üstüne olabilir düşünebilir burada hazineye ait olan Ereğli Belediyesinin kullandığı yerler var mesela neresi Atatürk Kültür Merkezi gibi buranın da Karadeniz Ereğli Belediyesine devir edilerek yaklaşık 16-17 dönüm yerin bunun parasal karşılığı da 600-700 Trilyon eder bu para da Karadeniz Ereğli Belediyesinin envanterine girmiş olur. Nakit olarak değil mal olarak girmiş olur sonra Ereğli Belediyesi istediği gibi tasarruf da bulunabilir. Ama satar ama kira karşılığında verir ama kendisi değerlendirir ciddi kazanım elde eder. 

"ŞEHRİN DE DOKUSUNU BOZMAMAK"
Ticari bakış açısıyla ve bu şehrin de dokusunu bozmamak açısından yola çıkarak bu verilmiş olan kararın hem Sayın Çevre Bakanımızın hem de Karadeniz Ereğli Belediyesinin de tekrar değerlendirmesiyle doğru olan optimal çözümü bulup bu şehrin önünü açacak bir projeye evet demeleri için biz de buradan çağrıda bulunmak istiyoruz. İnşallah bunu da başarırsak Ereğli’nin de ihtiyacı olan ulaşımı kolay olan ve orada ibadet edeceklere de ve dışarıda ki sivil halka da bir engel teşkil etmeyecek ve görüntüyü bozmayacak bir yapıya kavuşması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konudaki çağrımı da sizlerin aracılığıyla ifade etmek istiyorum. "