Türkiye Taşkömürü  Kurumu (TTK) ArmutçukMüessesesi’nin eski Müdürlerinden  ve bir dönem Amelebirliği Başkanlığı görevinde de bulunan 3 çocuk babası Sait Arman Güneşi vefat etti. Cenaze töreni 28 Mayıs 2020 Perşembe günü saat 15.00 sıralarında Bozhane Camisine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Sait Arman Güneşi, Kandilli Kültür Derneği Başkanı Korhan Us ve  Eyüp Bektaş ile birlikte yine bir Kandillilinin cenaze töreninde görülüyor.

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Ankara’da tedavi altında bulunan Güneşi’nin ölüm haberini Kandilli Kültür Derneği’nin eski Başkanlarından Nezih Kırdar açıkladı. Kandilli Kültür Derneği’nin Başkanı Korhan Us da, telefon ile arayarak  “acımız büyük. Sait  Bey’e Allah’tan ranhmet, kederli ailesi, dost ve yakınları ile tüm Kandillililere başsağlığı diliyorum” dedi.

Sait Arman Güneşi’nin cenazesi Kdz. Ereğli'ye getirildi.  28 Mayıs Perşembe günü Bozhane Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Şehir mezarlığında toprağa verildi..

Bilindiği gibi emekliliğinin ardından Sait Arman Güneşi eşi Müyesser Güneşi ile birlikte Ereğli’nin Soğanyörük Köyü’nde yaptırdığı evinde yaşıyordu.

Güneşi, Güven-Ergen Aydoğmuş kardeşler, Ayhan Toker ve oğlu, Cihat Kalafat ve Galip Yıldızhan ile birlikte.