Cuma günleri yoğunluktan dolayı yer bulamadığı için Cuma Namazını cami avlusunda ve yol kenarlarında kılmak zorunda kalan cemaatin yararlanabilmesi için şehir merkezindeki 3 camide Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından bin 250 adet seccade dağıtımına başlandığını şöyle bildirdi:

Uysal, yaptığı açıklamada, şehir merkezindeki İskele, İsmailağa ve Ali Molla camilerinde bin 250 adet seccade dağıttıklarını belirterek; “Özellikle Cuma günleri yoğunluk nedeniyle vatandaşlarımız avluda ve  yaya yolu üzerinde kartonlar üzerinde namazlarını eda etmek zorunda kalıyorlardı. Daha önce dağıtılan seccadelerin ellerinde kalmadığını belirten din görevlilerimizin de talebiyle bin 250 adet bu camilerimiz için özel seccade yaptırdık. Güneşten ve yağmurdan etkilenmeyen seccadelerimizi bugün itibariyle cami imamlarımıza teslim ettik” dedi.




HALEP İÇİN KERMES

Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli Belediyesinin de katkılarıyla Kdz.Ereğli Ümmet Platformu tarafından Halep’e yardım amacıyla Yaşlılar Gençler Evinde düzenlenen kermese katıldı.

Uysal, belediye başkan yardımcıları ile birlikte katıldığı kermeste Platform üyelerine duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.