Karadeniz Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin 49. Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.  Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda yoğun ilgi gören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda Divan Başkanlığına verilen 120 üyenin imzaladığı önerge ile yönetim kurulunun 4, disiplin kurulunun 3 yıllığına yeniden seçilmesi gündem maddesi olarak alındı.

 

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Ereğli Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, yaptığı açıklamasında 2 yıldır kooperatif üyelerine en iyi hizmeti verebilmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Üyelere verilen kredilerin geri ödemesinde sorun yaşanmaması durumunda kooperatifin önünün daha da açılacağını, borcu olan üyeler için ise yeni bir taksitlendirme olanağı çıktığını belirten Tezel, kooperatifin binasının yenilendiğini de belirterek, “Konferans salonu oluşturduk burada sadece bizim değil diğer sivil toplum kuruluşlarının da eğitimlerini genel kurullarını gerçekleştirebilecekleri hale getirdik. Modern hale gelen hizmet binamızda birlik ve beraberlik içerisinde üzerimize düşenlerin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“UNUTULMUŞ MESLEK DALLARI AYAĞA KALDIRILIYOR”

Yeni uygulama ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müjde olarak verdiği unutulmuş meslek dallarının yeniden ayağa kaldırılması için sıfır faizli kredi imkanı sağlandığını Kooperatif Genel Başkanı ile iktidarın birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığını kaydeden Tezel, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’a da bölgeye sağladığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

 

ESNAF, CANDAN’I YENİDEN MİLLETVEKİLİ İSTİYOR

Milletvekili Prof.Dr.Candan’ın esnafın her zaman yanında olmak için çaba gösterdiğini kooperatifi de hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade eden Tezel, yeni dönemde de Candan’ın aday gösterilmesini istediği konuşması şu şekilde:  “Ercan Candan Ankara’dan genel kurulumuza katılmak için geldiler her genel kurulda bizlere destek verdiler bizleri onurlandırdılar. Ereğli’ye hizmet için elinizden geleni sağladınız, bunları çok iyi biliyoruz halkımız da görüyor. İnşallah yeni dönemde Başbakanımız uygun görürlerse yine milletvekilimiz olursanız yine birlikte çalışırız.

 

“YAKIN ZAMANDA MÜJDELİ HABER VERİLİR UMUYORUZ”

Milletvekilimiz Ercan Candan ve Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, eski Devlet Hastanelerinin arsalarının yeni bir fakülte yapılmak üzere üniversiteye devir edilmesi yönelik gayret ve çaba içerisinde, bunu herkes biliyoruz. Sivli toplum örgütleri olarak bu projeyi yürekten destekliyoruz. Bu proje kentimize kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağlayacaktır. Umut ediyoruz ki Milletvekilimiz yakın zamanda bu müjdeli haberi vereceğine inanıyoruz”

 

“BENİ HİZMET ETMEK İÇİN SEÇTİNİZ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan ise halkın kendisini kente hizmet edebilmek için seçtiğini hatırlatarak, “Bu kente hizmet edebilmek için beni seçtiniz, bende hizmet etmek görevini layıkı ile yapabilmek için çalıştım. 7 Nisan tarihinde listeler belli olacaktır, genel merkezimiz bizim ile devam kararı alırsa bir dönem daha devam etmeyi isteriz. Ama alınmaz ise bizim için hiçbirşey değişmeyecektir. Biz bu ülkenin birer neferi olarak bu bölgeye hizmet edebilmek için elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz. Bu toplantının hayırlı olmasını temenni ediyorum” sözleri ile konuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)