Alaplı Çok Programlı Lisesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığınca desteklenmeye layık bulunan projenin yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında meslek dersi öğretmenlerine ve meslek sahibi esnaflara eğitim semineri verildi.

Alaplı Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığınca desteklenmeye layık bulunan "Yeterliliklere dayalı Modüler Mesleki Eğitim Programları" çerçevesinde Öğretmenlerin Yetiştirilmesi ve "Örnek Program hazırlanması" adlı projenin yaygınlaştırma faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda Meslek Dersi Öğretmenlerine ve Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ve Alaplı Esnaf ve Sanatkârlar Odası 50 Üyeye eğitim semineri verildi.  Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alaplı Çok Programlı Lisesi Müdürü Cevat Çevik  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen ve Okul tarafından hazırlanan Yeterliliklere dayalı Modüler Mesleki Eğitim Programları" çerçevesinde" Öğretmenlerin Yetiştirilmesi ver Örnek Program hazırlanması" adlı projenin yaygınlaştırılması amacıyla ilçede Meslek Dersi Öğretmenlerine ve Ticaret ve Esnaf Odası üyelerine eğitim semineri verildiğini belirtti.
 Bu kapsamda Alaplı'daki Meslek Dersi Öğretmenlerine sosyal ortaklarımız olan Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ve Alaplı Esnaf ve Sanatkârlar Odasından 50 üyeye 27 Nisan 2009 pazartesi günü yaygınlaştırma eğitimi verildi.
Proje ortağı Alaplı Endüstri Meslek Lisesi ve Alaplı Meslek Lisesi ve Ereğli Meslek Liseside de katılımcı olarak katıldı. Bunun yanı sıra 28 Nisan 2009 Salı günüde Kdz. Ereğli Meslek Lisesinde Kdz. Ereğli İlçesindeki bütün Meslek Dersi Öğretmenlerine yaygınlaştırma eğitimi verildi. Meslek Dersi Öğretmenleri Sevgi Irmalı Projede gelinen aşama, Zuhal Uzun Almanya Mesleki Eğitim Sistemi, Volkan Kılıç Modüler Program Hazırlama, Fedai Karasakal  Mesleki yeterlilikler ve sertifikasyon sistemi hakkında bilgiler sundu. Bunun yanı sıra Okulların hazırlamış oldukları örnek modül programlarının sunumları yapıldı.
Almanya'da edinilen bilgiler ve farklı yaklaşımlar konularında sorulan sorunlar cevaplandırıldı.