Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde bir süredir devam eden sıkıntılar bir kez daha patlak verdi. Kooperatif yönetimi arasındaki uzlaşma bozuldu. İzine ayrılmasına rağmen makam aracını isteyen, ancak olumsuz yanıt alan Başkan Hüseyin Özdemir, kooperatife gelerek koltuğuna oturmak istedi. Buna müsaade etmeyen yöneticilerle tartışmaya başlayan Özdemir, olay yerine çağıran polis tarafından Çarşı Polis Merkezi’ne götürüldü.

ŞEHİT AİLELERİNE YAPILACAK YARDIM İPTAL!

Dün izinli olduğu halde kooperatifin makam aracını isteyen ve kooperatif binasına gelerek tehditler savurduğu iddia edilen Hüseyin Özdemir, Başkanvekili Ercan Şehri ve diğer yöneticilerle tartıştı. Bunun üzerine Kooperatif binasına polis çağırıldı ve Hüseyin Özdemir ve eşi, Ercan Şehri ve birkaç yönetim üyesi Çarşı Merkez Merkezi’ne götürülerek ifade verdiler. Ayrıca Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Şehit Aileleri Derneği’ne söz verdiği 100 bin TL’lik yardımın yapılmadığı için Vali Erdal Ata’nın kooperatif üyelerini Valiliğe çağırdığı öğrenildi.

Başkan Hüseyin Özdemir, suskunluğunu korurken Başkanvekili Ercan Şehri yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 

“BİZE DEĞİL, ESNAFA SAYGISIZLIK YAPIYOR”

“Hüseyin Bey iki ay izinliydi. Bizi Vali Bey aradı, yanına çağırdı. Hüseyin Bey, Şehit Aileleri Derneği’ne 100 bin TL yardım yapmak üzere söz verdi. Biz de Vali Bey’e şu an bu yardımı yapamayacağımızı ve durumu izah ettik. O da bunu olgunlukla karşıladı. Sonra geldik yerimize, baktık ve Hüseyin Özdemir oradaydı. Biz de idarecilik yaptık, ben böyle olayları sevmiyorum. Hüseyin Bey, makam aracını istedi. Biz kendisine izin kararı almıştık. Yaptığı büyük terbiyesizlik, saygısızlık yaptı. Bu saygısızlığı bir tek bize değil, bütün esnafa yaptı. Biz makam arabası için karar aldık ve kullanmıyoruz. ‘Bana araba gönderin’ dedi, biz de ‘Gönderemeyiz’ dedik. Arabanın borcu var, arabaya yakıt bile koyamıyoruz. Bize makam arabası lüks geliyor. Biz tasarruflar yapıp, borcu ödeyip esnafa kredi açmanın peşindeyiz.”

Diğer yandan Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Alaattin Toros da, kooperatifte tartışma yaşandığı sırada oradaydı. Kooperatifin yöneticileriyle tartışan Toros, konu ile ilgili gazetemize açıklama yaptı;

 

“ORTAM OLUŞTU”

“Hüseyin Özdemir’in artık Kooperatif ile alakası yok. Geldi, koltuğa oturmak istedi. Buna müsaade etmediler. O kooperatife bir sürü insan paralar ödemiş ve paraların nereye gittiği belli değil. Onun yerine bakan arkadaşlar da kooperatifi düze çıkarmak istiyorlar. Borcu olanları taksitlendirme için, yeniden yapılanma için çağırıyorlar. İnsanlar mağdur olmuş, mağduriyetleri de hep Hüseyin Özdemir’in yanlış yönetimleri yüzünden oldu. Oradaki yönetimdeki arkadaşları ve başkan vekilini tehdit ediyor. Şehit Aileleri Derneği binası için verilen söz var. Bu sözün yerine getirilmesi gerekiyor. Bu vatan için kanını dökmüş şehitlerimizin ailelerinin sıkıntılarını giderebilmeleri için bir sosyal tesis olacaktı. Birçok şoför esnafı ve Zonguldak esnafımız onun yüzünden mağdur oldu. Ödenen paraların nereye gittiği belli değil. Arkadaşlarımız Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklardı. Benim tahliye olduğumu duyunca şikayetten vazgeçtiler. Orada yeni bir ortam oluştu”