Çarşı esnafının, pazaryerinin taşınmasını istemediği belirtildi.

 

Çaycuma ilçe merkezindeki esnaflar, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı ziyaret ederek, sorunlarını dile getirdiler. Başkan Kantarcı’ya çiçek takdim eden esnaflar, pazaryerinin ilçe merkezinden taşınıp taşınmayacağını sordular.  

 

Başkan Kantarcı ise, böyle bir kararın alınmadığını, alınacak her kararda da vatandaşlara sorulacağını ifade ederek, “Alınacak her kararda sizlere danışarak, halkın genel eğilimi doğrultusunda karar verilecektir. Kimse korkmasın, hiçbir emrivaki olmayacak. ‘Ben yaptım’ olmayacak. Oldubittiler ve emrivakiler olmayacak. Konuşacağız, tartışacağız, en doğrusunu bulacağız. Sonuçta herkesin istediği olmayabilir. Ama genel doğruyu bulacağız. Bu konunun ilk örneğini belediye binasının yerinin tespit edilmesi konusunda başlattık. İnternetten anket yapıyoruz. Bu sadece internet anketi olarak değil, belediyenin önüne de bir sandık koyacağız. Halkın genel eğilimini dikkate alacağız. Tabii nihai kararı Belediye Meclisi verecek. Halkın görüşleri ve eğilimleri doğrultusunda karar mercii tabii ki Belediye Meclisi’dir. Burada amaç; demokrat ve katılımcı bir belediye örneği göstermek… Asıl amacımız Çaycuma’yı gelişen, mutlu, refahı ve ekonomisi iyi olan bir memleket haline getirmek” diye konuştu.
Esnaflar da, pazaryerinin ilçe merkezinden taşınması halinde ekonomik olarak sıkıntı çekeceklerini dile getirdiler. Bunu üzerine Başkan Kantarcı, ilçe merkezinin eski çarşı olarak tabir edildiğini bu merkezin canlılığını artırmak için çalışacaklarını ifade ederek, “Çaycuma’da 50 senedir pazaryeri sorunu var. Çaycuma’nın büyük ve merkezi bir pazar yerine ihtiyacı var. Çaycuma pazarı, Filyos Vadisi bölgesine hizmet eden ticaret ve cazibe merkezi olmalı. Küçük düşünmememiz lazım. Ancak şu andaki mevcut pazaryerini alelacele kimseye sormadan herhangi bir şekilde değiştirmek gibi bir niyetim yok. Ancak şu andaki halinden de ben memnun değilim. Bunu değiştirmek için konuşacağız, araştıracağız ondan sonra karar vereceğiz. Şu an ihale alan firma, düğün salonu ile halı saha arasındaki 2 bin metrekare alanı değerlendiriyor. Ancak bizim hedefimizdeki pazar yeri 2 bin metrekareye sığmaz. Oraya pazar yeri geçecek diye bir kararımız da yok” dedi.
Başkan Kantarcı, çarşı merkezi için yapmak istediklerini şöyle dile getirdi:
“Çarşı olarak tabir ettiğimiz yer Çaycuma’nın tarihi merkezi. Ben buranın ölmesine müsaade etmem. Bu bölgeyi tamamen yaya bölgesi yapacağız. Çaycuma, araçların işgali altında... Çaycuma’nın merkezinde pazaryeri değil daimi ticaret merkezi olacak. Haftanın 7 günü hareket olacak. İnsanların çocuklarını ellerinden bırakabileceği, araçların dolaşmayacağı, ancak mekik diye tabir ettiğimiz mini tren gezecek. Ayrıca çevre yolu olacak. İnanıyorum ki, Çaycuma güzel bir yer olacak. Ekonomi olarak da görsel olarak da daha canlı olacak. Biz yapmak istediklerimizi anlatıyoruz. Bu konuları tartışalım ve beraber karar verelim.”                         

 

(Haber Merkezi)