Alaplı Kapalı Pazaryeri esnafı, soğuktan korunmak için açık olan alanları brandayla kapatarak önlem almaya çalışıyorlar..

Alaplı Belediyesi tarafından 4 Milyon Lira maliyetle yaptırılan Kapalı Pazaryerinde, esnaflar soğuktan donmamak için acık olan alanları brandayla kapatarak önlem almaya çalışıyor.
Alaplı Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı Şeref Kaplancan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Her Çarşamba soğuktan donmamak için açık olan bölgelere branda çekerek önlem almaya çalıştıklarını bildirdi. Birçok pazarcı esnafın soğuk olduğu için kapalı pazaryerine gelmediğini anlatan Kaplancan, şöyle dedi;
“Burada ekmek parası kazanan esnaflar soğuktan donuyor. Biz esnaf arkadaşlar ile birlik olarak kendi aramızda para topladık. Pazaryerinin çamlarını kapanması için, belediyemizden bize destek olmasını istiyoruz. Yağmur yağdığı zaman çatı akıtıyor. Ayrıca acık olan camlardan yağmur geliyor. Çok zor durumda kalıyoruz. Belediye bu kapalı pazaryerine o kadar para harcadı ama hala birçok eksiği var. Mescit’te en fazla 7 kişi namaz kılabiliyor. Mescit’inde büyümesi gerekiyor. En büyük sorunlardan bir taneside park sorunu esnafların araçları için ayrı bir yer olması lazım kapalı pazaryeri ön alanı araç çekecek yer bulunmuyor. Park sorunu burada çok büyük” dedi.