Kdz. Ereğli'de, pazar yeri projesinin hayata geçirilmesinin ardından iş yerleri yıkılan tuhafiyeciler ve manifaturacılar, geçici yerlerinde hizmet vermeye başladı. Memnun olduklarını ifade eden esnaflar, en kısa zamanda yeni yerlerinde hizmet vermeyi istediklerini söylediler.
Pazaryeri projesi kapsamında dükkanları yıkılan esnaflar, kendilerine gösterilen yeni yerlerinde bugünden itibaren hizmet vermeye başladı. Bir bölümü devlet, bir bölümü ise Ereğli Belediyesi'nin kendi imkanları ile kapatılan Pençes Deresi'nin üzerinde satış yapmaya başlayan tuhafiyeciler ve manifaturacıların, bölgenin işlek bir cadde olmasından dolayı memnun oldukları gözlendi. Geçici olarak yapılan alanda demir direklerin konulması ve üzerinin kapatılması çalışması ise sürüyor.
Esnaflar, kendilerini mağdur etmeyen Ereğli Belediyesi'ne teşekkür ederken, en kısa zamanda kendi yerlerinde hizmet vermek istediklerini ifade ettiler.
Esnaflardan Kenan Danışmaz, "Ereğli Belediyesi tarafından bizlere verilen yerden memnunuz. Belediye bizlere bu yeri vererek mağdur etmedi. Yeni pazar yerinin yapılma çalışmaları tamamlanıncaya kadar burada hizmet vereceğiz. Yeni yerimizin yapılmasını da büyük sabırsızlıkla bekliyoruz. Hafta günü olan Cuma günü itibari ile tezgahlarımızı açtık. Bundan sonra da her gün buradayız" dedi.