Yeniden yapılanma  çalışmaları  başlatan Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin yöneticileri sendikadan destek talebinde bulundu.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri ile Yönetim Kurulu üyeleri,Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu'yu makamında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.
Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, kooperatif olarak yeniden yapılanma çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Kooperatifimizin önünü açabilecek çalışmalar içindeyiz. Bu süreçte bizlere destek olacağınıza inanıyoruz" sözleriyle konuştu.
TTK'nın kuruluşundan günümüze kayıtlı 3 bin 500 şehidi olduğunu belirten Şehri; "Türkiye Taşkömürü Kurumu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun ardından Zonguldak olarak ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağladı. Biz bunun bir kalemde silinip gitmesini istemiyoruz. Bu düşüncemizi Ankara'da ve her yerde söylüyorum. TTK, büyük bir kuruluş. TTK, ülkemize hizmet ederken şehitler vermiş bir kurum. Bu nedenle bugün TTK ile ilgili olumsuz şeyler söylenmesini kabul etmiyorum. Ben, TTK'nın aleyhine kimseyi konuşturmuyorum. Biz meslek ve sivil toplum kuruluşları olarak bu yönde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız" dedi.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu şöyle dedi:
"Zonguldak'taki tüm demokratik kitle örgütlerini, sivil toplum ve meslek kuruluşları ile siyasi partileri ailenin birer üyesi olarak gördüklerini belirtti. Muslu, "Size ve yönetiminize yeni görevinizde başarılar diliyorum. Zonguldak'ın geleceği için birlik ve beraberlik içinde mücadelemizi sürdüreceğiz.
Bölgemizin en önemli kurumu olan TTK, bölgemizde önemli ölçüde istihdam yaratan bir kurum.  Bu nedenle kurumun daha güçlü hale gelebilmesi için, yatırımların daha hızlı yapılabilmesi için, işçi açıklarının giderilmesi için çaba harcıyoruz. TTK'nın daha fazla üretmesi ve ülkemizin ihtiyacının en az 5 milyon tonluk bölümünün TTK tarafından karşılanmasını istiyoruz. Zonguldak'ın ve ülkemizin TTK'ya ihtiyacı var" dedi. Zonguldak için yapılacak her çabanın yanında yer aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini belirten Muslu, "Bu anlamda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimizin de yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum."