Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası, gıda sektöründeki herkesi bilgilendirmek amacıyla 'Gıda ve Hijyen Yönetmeliği ve Kayıt İşlemleri' konulu ortak konferans düzenledi.
Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat sarsık, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Gıda Mühendisi Çağrı Erseç, Yüksek Ziraat Mühendisi Arzu Özdemir, Ziraat Mühendisi Neslihan Avcı, konuşmacı olarak Ziraat Mühendisi Murat Salur ve esnaflar katıldı. Salur, yeni çıkan gıda kanunlarıyla ilgili bilgi verdi. Slayt sunumuyla katılımcılara Gıda ve Hijyen konusu anlatıldı. Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, konferansta yaptığı konuşmada, gıda ve hijyen konularında yeni yasalar çıktığını, bu yasaları da düzenledikleri konferansla Esnaf ve Sanayicileri bilgilendirdiklerini ifade etti. Kandemir, Ticaret ve Sanayi Odası ve Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar odası olarak 5996 sayılı yasa ile ilgili bilgi verilmesi amacıyla toplandık. Arkadaşlarımız yaklaşık 15 gün önce fırıncılara bu konuyla ilgili bir değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Fakat biz bu konunun içerisine bizim Esnaf ve Sanatkarlar odasına kayıtlı ve Ticaret ve Sanayi odasına kayıtlı arkadaşlarımızı, yani gıda ve hijyenik ile ilgisi olan, bu işin imalatını ve satışını yapan arkadaşlarımızı bu yasayla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledik. Bu toplantının önemi de şudur ki, yarından sonra sıkı denetimler başladığı zaman bu konuyu biz bilmiyorduk diyemezler. Biz Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bu işe 2007 yılında başladık Çaycuma Seka Sinemasında yapmış olduğumuz bilgilendirme toplantısında yine böyle uzman arkadaşların kontrolü doğrultusunda yaklaşık 3 buçuk saat bir program yaptık. O programdan sonra tekrar 2009 yılında bir bilgilendirme toplantısı daha yaptık. İlçemizde Haziran ve Eylül arası nüfusumuzda bir artış oluyor. İmalatlarla ve satışlarla ilgili de bir patlama oluyor. İlçemizin Seka Caddesi akşamları özellikle, hafta sonları çok kalabalık oluyor. Çevre ilçelerden ve diğer yerlerden gelen sayısı hızla artıyor. Tabi burada ortaya hemen şu çıkıyor. Gıda ve hijyenikle ilgili yerlerin yani kafelerin, dönercilerin, dondurmacıların ve bunun gibi yerlerin konumu biraz daha öne çıkmaya başladı. Bu konuyla ilgili yaklaşık bir ay evvel kaymakamlıkta yapmış olduğumuz toplantıda bu bilgilendirmeleri tekrar yapmamız gerektiğini düşündük. 1 Temmuz itibariyle de ekmekte bir takım değişiklikler çıktı. Bu konuda da insanlara bilgi verelim istedik. Hepimiz halka hizmet ediyoruz. Yaptığımız işi bilerek hareket etmemiz lazım. Ben buraya gelen herkese teşekkür ediyorum dedi. Ardından konuşmacı olarak katılan Ziraat Mühendisi Murat Salur, denetimlerin sıklaşacağını ifade etti. Salur, İzin de kendi kendinizi denetlemeniz çok önemlidir. Her şey ilk önce kendi kendini denetlemeden başlar. Biz ne kadar denetim sıklığımızı arttırırsak arttıralım, sonuçta 24 saat hiçbir işletmenin başında olamıyoruz. Sizden en önemli isteğim kendi kendini denetleme olayını gündeme getirmeniz. Denetimlerde olduğunca titiz davranıyoruz. Bizim için her şeyden önce halkımızın sağlığı sağlığı gelir dedi. Toplantının yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtildi.