Alaplı Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ile Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliği ile fırın, pastane ve çalışanlarına yönelik hijyen eğitimi verildi.
Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Alaplı ilçe Müdürlüğü ile Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliği ile ilçedeki fırın, pastane, bakkal, market, büfe ve tekel bayi gibi ekmek satan işyerlerinde çalışan personele hijyen eğitimi ve sınavı gerçekleştirildi.
Eğitim ile ilgili bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Alaplı İlçe Müdürlüğü Gıda Denetçisi Selamettin Takıcak Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ekmek çeşitleri, ekmeklerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası ve satışa sunulması konularının belirlendiğini kaydederek, bu kapsamda ekmek üretimi, taşınması ve satışında çalışan bütün personele eğitim verilmesinin öngörüldüğünü anlattı. Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri dışındaki ekmeklerin ise ambalajlı satılması gerektiğini vurguladı.
Genel hijyen kurallarının yanı sıra ekmek imalat ve satış işinde çalışanların kılık kıyafetleri ve fırınlarda aranan çalışma ve temizlik şartları konusunda bilgiler verildi.
Sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun ekmek üretimi için temizlik ve dezenfeksiyonun önemini vurgulayan Takıcak, çalışanların mutlaka eldiven, maske ve bone kullanmaları gerektiğinin altını çizdi. Alaplı Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman da eğitime katılan esnaflara teşekkür etti.
Eğitimlerin ardından eğitime katılanlar esnaflar sınava tabi tutuldu.