Zonguldak Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi ile Şekerbank arasında kooperatif üyelerini kapsayan kredi kampanyası protokolü imzalandı.
Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir ile Şekerbank Zonguldak Şube Başkanı Mahir İnam arasında kredi protokolü imzalandı. Kooperatife üye olan esnaf ve sanatkarların yararlanacağı kredi protokolü hakkında bilgi veren Başkan Özdemir, "Reel sektöre daha fazla kaynak aktarmak sebebiyle ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan banka tarafından oda üyelerine aylık taksit ödemeli 'Taksitli Ticari Kredi' esnaf kredisi kullandırılmasına ilişkin genel esaslar düzenlendi. Kredilendirme limitleri ve teminatlandırmalar banka kredi limit ve teminat tahsis yetkileri kapsamında oluşturulacaktır. Kredisi uygun görülen firmalar banka tarafından belirlenen şartlar dahilinde 48 aya varan vadelerde aylık eşit taksit ödemeli ticari kredi kullanabileceklerdir. Her bir kredi işleminden 200 TL kullandırım komisyonu alınacaktır. Krediye uygulanacak faiz oranı, kullandırım tarihinde 0-48 ay arası TTK aylık faiz oranı yüzde 1.10'dur. Fiyat değişiklikleri 5 iş günü öncesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bildirilecek. Esnaf Odası'na bildirilmiş faiz, geçerli faiz oranı olacaktır. Kredi limitinin sınırlaması 30 bin TL olup, müşterinin finansal yapısı çerçevesinde kredi değerlendirilmesi yapılacak" dedi.
Başkan Özdemir, kredi protokolünün 31 Mayıs 2010 tarihine kadar geçerli olacağını sözlerine ekledi. Bankanın şube müdürü Mahir İnam, protokolün esnaf için hayırlı olmasını diledi.