Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, vatandaşların geçiş yollarını işgal eden esnaflara uyarmadan ceza yazılacağını bildirdi. Uludüz, işgalleri devam ettiren esnaflar için kapatma talebinde dahi bulunacaklarını kaydetti.
Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, şehir merkezindeki esnafların işgallerine karşı defalarca uyarılarda bulunmalarına rağmen, işgallerin önemli ölçüde arttığını söyledi. Vatandaşların, işgaller sebebiyle güzergahları kullanmada zorlandığını ifade eden Nejat Uludüz, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak denetimleri arttırdıklarını belirtti.
İki gün boyunca yapılan denetimlerde 27 işyerine uyarmadan ceza yazıldığını ifade eden Uludüz, bu sayının önümüzdeki günlerde 50'yi bulabileceğini söyledi. Esnafların cezalara karşılık itiraz hakkını engellemek için de işgallerin fotoğraflandığını dile getiren Uludüz, açıklamasında şöyle dedi: "Göreve geldiğimiz günlerde sürekli olarak esnaflarımızı uyarmıştık. Ceza uygulamak gibi bir derdimiz olmadığını defalarca söyledik. Uzunca bir zaman bekledik. Tabi bu süreç içerisinde bu suçları devam ettirenlere işlemler yapıldı. Ancak öyle bir duruma geldi ki, biz kendilerine taviz verdikçe en azından 'bir süre idare edelim' dedikçe esnaflar, bu işgalleri giderek arttırarak vatandaşların yol güzergahlarını, geçme haklarını engel olacak şekilde git gide arttırdılar. Biz de ekiplerimizle beraber seyyar satıcılara karşı işlem yapmaya başladık. Bunları hiçbir uyarı yapmadan yapıyoruz. Bunun içerisinde bazı hoş olmayan olaylar gerçekleşiyor. Bunun için de başta belediye başkanımız olmak üzere Emniyet Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Onlarda bize emniyete bağlı birimlerden destek olacaklarını söylediler. İki günden bu yana emniyetle beraber ortaklaşa olarak uygulamalarımız devam edecek. Seyyar satıcılara ve işgallere herhangi bir sabrımız olmayacak. Gerekirse bir iş yerine 2-3 hafta içerisinde üst üste ceza yazıp belediye encümenine kapatılmasını da talep edeceğiz. İki günden bu yana uygulanan ceza sayısı 27'yi buldu. Bu sayı sanıyorum 40 veya 50'yi geçer. Önümüzdeki günlerde bu uygulamalar git gide devam edecektir. Artık cezai işlem uygulayacağız, kesinlikle de uyarmayacağız. Esnafa 'Bunları kaldırır mısın?' demeyeceğiz. Arkadaşlarımızda fotoğraf makineleri var. Durumu fotoğraflayacağız. Belgesi ile kendilerine göndereceğiz, onlara itiraz hakkı tanımayacağız. Bir çok konularda mahkemelik oluyorduk, itiraz edip 'Ben kaldırdıydım, suçsuz yere ceza yazıyorlardı' diyorlardı. Hem belediyedeki encümen üyelerimiz için hem de meclis üyelerimizin görmesi açısından fotoğraflı olarak sunacağız."