Kdz. Ereğli Sınırlı Sorumlu Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Mali Kongresi yapıldı. Yönetim ve denetim kurulunun ve tüm hesapların oy birliği ile ibra edildiği kongrede konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan, “Bizim derdimiz sizlersiniz. Hedefimiz %50’lerden % 4’lere inen faiz rakamlarını daha da aşağılara çekmektir. Bugüne kadar olduğu bundan sonrada derdimiz size hizmet olacak” dedi.

 

Kdz. Ereğli Sınırlı Sorumlu Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Mali Kongresi yapıldı. Kongreye AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan,Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Op.Dr. Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, İl Ticaret Müdürü Figen Köroğlu, Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri’nin  de  aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kooperatif üyesi esnaflar  katıldı.

 

MİLLETVEKİLİNE TEŞEKKÜR

Zonguldak Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman’ın Divan Başkanlığını yaptığı Mali Kongrenin açılışında konuşan Kdz. Ereğli Sınırlı Sorumlu Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Kooperatif olarak son bir yılda 6 Milyon TL tutarında kredi verdiklerini bu rakamı yılsonuna kadar 10 Milyon TL ‘ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Hükümetle yapılan uyumlu çalışmalar çerçevesinde % 48-50 olan kredi faizlerinin % 5-4’lere çekilmesinin esnaf adına son derece olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Tezel, “Bu konuda Sayın Başbakan ve Bölge Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi. Bu arada kongrede yönetim ve denetim kurulu oy birliği ile ibra edildi.

 

“YAKIŞAN BİR TABLO VAR”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan, Kdz. Ereğli Sınırlı Sorumlu Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin Mali Kongresi’nde yaptığı konuşmaya, “Bugün burada, esnaflara yakışan bir tablo var. Bu tür kongreler zor geçer ama sizler  güzel çalışmalar yapmışsınız ki  tüm maddeleri oy birliği ile geçti. Yönetim kurulunu kutluyorum” diyerek başladı. “Bizim derdimiz sizlersiniz.% 50’lerden % 4’lere inen faiz rakamlarını daha aşağılara çekme hedefindeyiz. Bugüne kadar olduğu bundan sonrada derdimiz size hizmet olacak” dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Op.Dr. Hüseyin Uysal’da Kooperatif Başkan ve Yöneticilerini kutlayarak, “Başarılı çalışmalarının devamına olan inancım tamdır. Ereğli Belediyesi kooperatifiniz ve üyelerini her zaman yanında olacaktır” sözleri ile konuştu.