Kapalı Pazaryeri esnafı İlçede ikinci bir pazaryeri açılmaması için Belediye önünde toplanarak,’ikinci bir pazaryeri istemediklerini’ bildirdiler.

Alaplı’da 3 yıldır, Çarşamba günleri kapalı pazaryerinde tezgah açan pazarcı esnafı, Belediye binası önünde toplanarak, Belediyeyi protesto etti.
Kalabalık bir gurupla Belediye binası önünde toplanan pazarcı esnafı, Alaplı Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün ile görüştü. Belediye önünde polis ve zabıta ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, Alaplı Kaplı Pazarcılar Derneği Başkanı Recep Gökay, yaptığı konuşmada “Biz bu memleketin insanıyız. Biz devletimize vergi ödeyen insanlarız. Benim pazaryerimin açılışını yapan TBMM eski Başkanı Köksal Toptan ve Ak Partidir. Biz Belediyeye ve İktidar partisine güvenerek çocuklarımızın rızkını oraya yatırdım. Oranın borcunu öderken ticaret hayatım bitti. O zaman bana tahakkuk edildi. 10 sene Alaplı’nın hiçbir yerinde Pazar açmayacağız denildi. Alaplı Cumartesi pazarı açıldığı zaman Çarşamba günleri Kapalı Pazaryerinde tezgah amcaya gerek yok. Alaplı tek Pazar istiyoruz. Bizim ekmeğimizle oynuyorsunuz” dedi. Pazarcıların sakin olmasını isteyen Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, “ İlçede ikinci bir pazaryeri açılması seçim zamanı halktan gelen bir talepti. Ve şu anda hala halktan 2. Bir pazaryeri talebi olduğu için böyle bir değerlendirme yaptık. Alaplının büyümesi lazım, büyümesi için bir pazar mı olması gerekiyor.
Biz burada herkesi düşünmek zorundayız.” Diye konuştu. Pazarcı esnafı daha geniş bir toplantı yapılması sözünü alarak Belediye binası önünden dağıldı.