Alaplı'da bir grup esnaf belediyenin yoldaki çukurları kapatmamasını protesto etmek amacıyla su birikintisinde olta ile balık avladı.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yolların bozukluğunu protesto etmek için bir süre önce karayolundaki su birikintisinde gerçekleştirdiği eyleminin bir benzeri de Alaplı'da yapıldı.
Alaplı eski pazaryerinde alternatif yolda oluşan su birikintileri nedeniyle ulaşımı aksatması esnafı çileden çıkardı. Belediye başkanlığına yaptıkları başvurulardan hiçbir sonuç alamayan esnaf sesini eylem yaparak duyurmak istedi.
Alternatif yolun çamurlu olması dolayısıyla yürümekte zorlanan esnaflar arternatif yolda olta ile balık tutarak bozuk yollar tepki gösterdiler.
Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Muammer Uysal,İlçemizdeki bozuk yollar nedeniyle araçlarımız zarar görüyor. Çukurlu yollar nedeniyle araçlarımızın altı vuruyor. Eksoz'u, amortisörleri bozuluyor. İnsan yürürken önüne bakmadan yürüyemiyor. Nereye bastığımızı göremiyor, çamur ve suyun içinden yürüyoruz. Biz bu sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz. Belediye başkanımız bizden oy istedi verdik. Başkanlık koltuğuna oturdu. Biz ona çare bulduk oda bize çare bulsun dedi.