Alaplı'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sıkıntı içinde olan esnaf düzenlediği indirim kampanyalarıyla müşterilerin ilgisini çekmeye çalışıyor.
Giyim üzerine faaliyet gösteren bir spor giyim mağazası işyerinin camına yazdığı 1 Alana 2 bedava 3 al bir öde adlı bir indirim kampanyası başlattı.
İlçede yaşanan ekonomik kriz ve işlerdeki durgunluk nedeniyle işyerlerinin önüne ve camına  ''Yüzde 50 İndirim, 1 Alana 2 bedava, 3 al bir öde'' yazılarıyla kapatan ürünlerin elde kalacağı endişesiyle ve küresel ekonomik krizin etkilerini en aza indirgemeye çalışan esnaf, müşterilerin ilgisini çekmeye çalışıyor.  
İlçede indirim kampanyaları düzenleyen esnaf,  indirimin yüksek oranda olmasında ekonomik krizin etkili olduğunu ifade ederken görüştüğümüz esnaflar, yaşanan küresel kriz ile işlerde büyük bir durgunluk yaşandığını belirterek  "Giyim ürünlerinde yüzde 50’ye ve daha üzerine varan indirim yaptık. Ancak indirime rağmen satışlarda canlılık yok.
İndirimlerdeki amacımız piyasada yaşanan nakit sıkıntının önüne geçmek kriz içindeki vatandaşımızın bir nebzede olsa nefes almasını sağlamaktır"  şeklinde konuştular.