10 Nisan Polis Haftası nedeniyle polise en ilginç hediye Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde verildi. Esnaf, ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne 4 adet lastik hediye etti. Toplum Destekli Polis Projesi çerçevesinde halkla bütünleşmeyi sağlayan Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 10 Nisan Polis Bayramı ilginç hediyelerle kutlanıyor. Her yıl geleneksek olarak emniyete lastik hediye eden esnaf Servet Arar, bu yılda bu geleneği bozmadı. Daha önceki dönemlerde emniyete 2 adet lastik hediye eden Arar, bu yıl bu sayıyı 4'e çıkardı. Arar, imkanları elvermesi halinde en büyük hayalinin emniyete araba hediye etmek olduğunu söyledi.
Yaklaşık 5 yıldır polis bayramında çiçek yerine lastik hediye ettiğini belirten Arar, “Keşke imkanın fazla olsa da hediyeleri daha çok arttırsam. Her yıl Polis Haftası etkinliklerinde içimden gelerek hediye veriyorum. Herkes çelenk ve çiçek gönderir ben ise lastik gönderiyorum. Keşke her esnaf kendi alanında hediye getirse, kırtasiye malzemesi olur, bardak olur,  çay, olur, şeker olur, bu tür hediyeler gönderilse daha iyi olur. İmkanlarım elverirse Emniyet Müdürlüğümüze araba bile hediye etmeyi düşünüyorum. Çünkü ben polis teşkilatımızı ve tüm polislerimizi seviyorum. Bugün huzur ve güveni polis teşkilatına borçluyuz. Onlar için ne yapsak az” dedi.
Hediye için teşekkür eden Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş da, “166 kuruluş yıl dönümünde sağ olsunlar vatandaşlarımız bizleri çok onurlandırdılar. Gelenimiz gidenimiz çok oldu. Etkinliklerimize iştirak ettiler. Polis Haftası dolayısıyla düzenlediğimi kan bağışı kampanyasına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Ancak bunların içerisinde bizleri sevindiren, duygulandıran Anadolu insanının, Türk insanının polisine bakış açısını yansıtan Servet Arar esnafımızın davranışı oldu. Kendisinin küçük bir lastik dükkanı var. Zaman zaman araçlarımızın lastiklerini tamir eder, bu vesile ile de kendisini yakinen tanır sever ve sayarız. Kendisi örnek bir vatandaşımızdır.
Biz her bayram farklı şekillerde bizi sevindiriyordu. Kendisine bu güzel jesti için şahsım ve teşkilatım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi ki Alaplı ilçemizin de polis bayramını kutlarken, memnuniyetle ifade ederim ki her bayram milli bir bayram havasında geçiyor. Bu vesile ile vatandaşlarımıza da şükranla-rımı sunuyorum” diye konuştu.