AKP Zonguldak Belediye Meclis Grubundan, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'e sert eleştiriler: Huylu huyundan vazgeçmiyor, Eşref saati kimin için çalışıyor?

* "Eşref'in Zonguldak Mimarlar Odası'nın girişimleriyle SİT alanı ilan edilen ve vilayetin finansman desteğiyle yürütülen yarışma ile bir projenin ortaya çıktığı lavuar alanını "hayatımın projesi" diyerek sahiplenmesini gülünç bulmaktayız" denilen yazılı açıklamada otobüs terminaline yapılan bakım onarım da eleştirildi.

* Eşref'in tutarsız ve adamına göre uygulamaları nedeniyle işportacılar ve işgalcilerin insiyatifi eline aldığını belirten AKP'li Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri, Eşref'in eski huylarından vazgeçmediğini vurgulayarak, "Kente vakit kaybettirdiğini izledikçe üzülüyoruz" denildi.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Belediyesi Meclis Grubu, yerel seçimlerin üzerinden 20 ay'a kadar yakın bir zaman geçtiğini Zonguldak kamuoyunun her geçen gün belediye başkanı tercihinde de ne kadar büyük hata yaptığını idrak ettiğini belirterek başlanan yazılı açıklamada, Eşref'e sert eleştiriler gönderilidi. AKP Zonguldak Belediye Meclis Grubu konuya ilişkin açıklamasında, 2003 yılı başında yapılan bir ihalede görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla Belediye Başkanı İsmail Eşref hakkında açılan 1 sene hapis ve 343 TL idari para cezası ile cezalandırıldığını üst mahkemelere yapılan itiraz ile temyiz edilen bu kararın 7.5 yıllık zaman aşımı nedeniyle düşürüldüğü de hatırlatıldı.

"SORU İŞARETLERİ
OLUŞTURUYOR"
Açıklama şu şekilde: İsmail Eşref eski döneminde kentin karayollarını otoparka dönüştürmüş, Belediyenin en az 4-5 misli gelir elde edebileceğini dönemimizde ispat ettiğimiz bu ticareti tamamen şaibeli bir şekilde ilişkide olduğu kişilere aktarmıştı. Bu uygulamanın kentin trafik sorununa da çözüm getirmediği de ortaya çıktığı halde Sayın Başkanın, köprü üstleri gibi en uygunsuz yerlerde yeni otoparklar yapmakta oluşu kafamızda yeni soru işaretleri oluşturuyor. Acaba bu otoparklar da birilerine mi hazırlanıyor? Önceki görev döneminde Sn. İsmail EŞREF'in yap-işlet-devret ihalesi yapılırken '' E=0,10 Rekreasyon alanı'' imar olanaklarına sahip Milli Egemenlik caddesindeki Belediye arsasının imar durumunu sözleşme yapılmasından sonraki dönemde '' E=3,00 Ticaret'' olarak değiştirerek yaptığı İYİLİK tepkiyle karşılanmışken Sn. Başkan yeniden göreve gelir gelmez aynı alanda ilave olanaklar yaratma çabasına girişmesi, hatta belediyenin araç gereçlerini emirlerine tahsis etmekten geri durma ması, yıllardır uygulamadığı yıkım kararını ise gülünç bir bahane olarak öne sürmesi bu konularda aynı yaklaşımda olduğunun göstergesidir. Eşref Yapı'nın müteahhidi olduğu kooperatiften ev alanlara, Belediyedeki alacaklarından mahsuben, alacaklı olan diğer arkadaşlarından fazla ödeme yapıldığı iddialarını yalanlayamamış 'ne var bunda ev sahibi olacaklar' diyebilmiştir. İlimizdeki mülkiyet ve çarpık kentleşme sorunlarının toptan çözümüne yönelik dönemimizde hazırlanan ve tek çözüm olarak her kesimin üzerinde uzlaştığı Islah İmar Planlarının tek bir etabını bile 20 aylık sürede uygulamaya koymamış, hiçbir kamu yararı olmayan küçük çaplı imar cambazlıklarıyla, ayrıcalıklı kişilere menfaat sağlama alışkanlığını devam ettirmiştir.

"GÜLÜNÇ BULMAKTAYIZ"
Mimarlar Odasının girişimleriyle SİT alanı ilan edilen ve Vilayetin finansman desteğiyle yürütülen yarışma ile bir projenin ortaya çıktığı Lavvar Alanını "hayatımın projesi" diyerek
sahiplenmesini gülünç bulmaktayız. Ayrıca bu projenin hayata geçirilmesi konusunda elle tutulur hiçbir programda mevcut değildir. Kentin, ilçe otobüslerini de kapsayacak, yeni büyük terminale kavuşturulması konusunda kamuoyunun ve grubumuzun baskısına rağmen mevcut terminalde makyaj yapmakla yetinmekte olan Sayın İsmail Eşref bu uygulamayla bakış açısının sınırlarını tespit etmiş, vizyon problemini bir kez daha ortaya koymuştur. 69 Ambarları meselesinde Vilayetin ısrarlı tutumu karşısında köşeye sıkışan Sn. İsmail Eşref; bu alanla ilgili kentin geniş katılımıyla Vizyon oluşturma taleplerini de atlatmakla yetinmektedir. Eşref'in tutarsız ve adamına göre uygulamaları sebebiyle sokakta düzen kalmamış işportacılar, işgalciler tamamen insiyatifi  ele almıştır. Başkanın tek yaptığı yandaşlarınca yapılan ya da çekindiği kişilerin kaçak göçek işlerini resmileştirmenin yollarını aramaktır. Hafızanızı tazelemek adına örneklemeye çalıştığımız davranış ve tutumlarıyla Sn. İsmail Eşref, kötü durumdaki kentimizin ihtiyaç duyduğu değişim ve dönüşüme liderlik etme misyonundan çok uzaktadır. Seçim sloganı olan Eşref Saati'nin kimler için çalıştığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Eski huylarından vazgeçmediğini, kente vakit kaybettirdiğini izledikçe üzülüyoruz"