Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'in makam aracına tescilsiz bir plaka taktırdığı yönündeki iddialara cevap verdi.
Belediye Başkanı İsmail Eşref, çeşitli yerel basın organlarında , 'Makam aracına tescilsiz plaka" başlığı altında yayımlanan haberlerde yer alan iddialara cevap verdi. Başkan Eşref, açıklamasında habere konu olan 67 BB 001 plakalı makam aracının satın alınmadığını özellikle vurguladı. Makam aracının hizmet alımı yöntemiyle kiralandığını belirten Eşref, "Belediyemizin araçlar için yaptığı hizmet alımında kiralanan 16 araçtan bir tanesinin özellikle siyah renkte olmasını öngördük. Çünkü belediyenin makam araçlarından bir tanesi yaklaşık 5 yıllık diğeri de nerdeyse 10 yıllık iki araç. Yani her ikisi de hizmet ömrünü tamamlamış. Ancak ekonomik durumumuz da yeni bir araç satın almaya olanak tanımadığı için böyle bir yola başvurduk. Yani hizmet alımı yolu ile kiralanan araçlardan bir tanesini makam aracı yaptık. Bilindiği gibi makam araçlarında siyah plaka kullanılması gerekmektedir. Kiraladığımız araçların plakaları beyaz olduğu için yeni plaka alınana kadar eski makam aracındaki 67 BB 001 plaka geçici olarak kiralanan araca takıldı. Haberde öne sürüldüğü gibi bu konuda trafik ekipleri tarafından herhangi bir uyarı almış da değiliz.
Kaldı ki plaka sorununun çözümü için zaten Emniyet yetkilileri uğraşıyor. Bu güne kadar usulsüz hiçbir işimiz olmadı, bundan sonra da olmayacak" dedi.
Öte yandan Başkan Eşref'in haklı talebini mevcut mevzuatların izin vermediği öğrenilirken, sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.