Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Dilaver Mahallesi'nde kar nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarını inceledi. Başkan Eşref, kapalı yolun kalmadığını söyledi.
Zonguldak'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek yerlerdeki mahallelerde Zonguldak Belediyesi tarafından başlatılan yol açma çalışmaları sürüyor. Belediye Başkanı İsmail Eşref, Dilaver Mahallesi'nde yol açma çalışmalarını yerinde inceledi. Şehir merkezindeki acil noktalarda yolların açık olduğunu ifade eden Başkan İsmail Eşref, vatandaşlarla da görüşerek çalışmaları değerlendirdi. Dilaver Mahallesinde tek haneli yolun bile açıldığını anlatan Eşref şöyle dedi:
"Pazar günü sabah saatlerinde başlayan, dün devam eden ve bu gün öğlen saatlerinde kesilen kar yağışı şehir merkezinin üst noktalarında Dilaver, Rat ve diğer yüksek yerlerde yaklaşık 50 santimetreye ulaştı. Şehir merkezindeki ana yolları aştık. Esas yoğunlumuz bu bölgedeydi. Burada tek haneye bile ulaşmak istiyoruz. Yolu açılmamış bir hane bile kalsın istemiyoruz. Şehir merkezimizin otobüs ve minibüs yolları, hastane yolları gibi tüm acil merkezleri bitirip şehrin tümünü aştık. Şehir merkezinde hiçbir kapalı yol kalmadı. Dilaver Mahallesi'ndeyiz. İyi mücadele ettik. Dün geceki don ve aşırı buzlanma bizim gece yarısından sonra başlayan çalışmalarımızla baş edildi. Greyderli çalışmalarımız sona erdi. Bitmek üzere, eğer bu gecede buzlanma devam ederse ekibimiz çalışmalarını sürdürecek. Bu şiddetli kış şartlarını geçirmiş olacağız."