Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref Merkez Alancık Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Ercan Kocakulak ve köy muhtarının daveti üzerine Alancık köyüne gitti. Belediye Başkanı İsmail Eşref'e CHP Belediye Meclis Üyeleri ve CHP İl Genel Meclisi Üyeleri ve daire müdürleri de katıldı.
Alancık köyünde köy muhtarı ve sakinleriyle beraber köyü gezerek ve köylünün sorunlarını dinleyen Eşref ziyarette şunları söyledi:
"Şuanda Alancık köyümüzde Zonguldak belediyesinin mücavir sahasındayız. Şehirde 19 mahallemiz var ama bizim bir de mücavir sahamız var. Bu sahamız, Gaca Bölgesi dediğimiz yer beş köyden oluşuyor. Merkezi bölgede Alancık, Kardeşler, Olukyanı, Sarımsaklı, Çağalı köylerinden oluşan Gaca Bölgemiz gelişme sahamızdır. Zonguldak'ın gelişmesinde mücavir sahamız bizden önce ilan edilmiş. İyi ki ilan edilmiş. Çünkü buralar bu şekilde korunmuş. Biz bir hedef koyduk. Bu hedefimiz Gaca Bölgesini mücavir bölgemizi belediyeye katacağız. 5 köyün önce merkeze yakın mahallelerini, daha sonra da uzak köyleri ileride Zonguldak'ın mahalleleri olacak. Burası gelişme bölgemiz. Gaca bölgesinin gelişmesi için gösterdiğimiz çabalarda köylümüz Gaca köyümüz, muhtarımız başta olmak üzere bizi buraya davet ettiler. Amaç geçmişte söylediğimiz mahallemiz olacak iddialarımızın başlangıcı olsun. Geldik, gezdik, gördük. Ben buraları zaten biliyordum. Bu bölgeye ilk defa geldim ama diğer köylere gelmiştim. Artık buralardayız. Bu bölgede daha etkin, bölgeye daha yardımcı olmak istiyoruz. İlk adım olarak da bahsedilen su sorunundan başlayacağız. Çöplerin mahallede toplanması halinde belediye olarak 15 günde bir çöplerini alacağız."
Köyü gezdirmek ve sorunları yerinde göstermek amaçlı Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i köye davet eden Alancık Köyü Kalkındırma Derneği Başkanı Ercan Kocakulak ise yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
"Amacımız köyümüzü tanıtmaktır. Kullanılmayan köy okulumuzu yenileyerek Köy konağı haline getirdik. Köyde yapılan hizmetleri göstermek ve yapılması gerekenleri belirlemek adına bu daveti yaptık.
Bu yemek dışarıdan gelen misafirlerimiz için düzenlenen ilk yemek. Ramazan ayında dernek üyelerimiz ve Alancık köyünden olup da gurbette olan vatandaşlarımız için böyle bir yemek düzenlemiştik. Bundan sonra da bu tür yemekleri geleneksel hale getireceğiz. Özellikle bayramlarda köyümüze gelen misafirlerimizi ve cenazelerimize gelen misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Köy konağımızı yaptık. Ama daha yapılacaklar var. Burada çevre düzenlemesi yapacağız. Burayı betondan uzak tutup insanlarımızı buraya çekmek amacındayız."