Zonguldak Platformu Üyeleri, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i ziyaret ederek Mithatpaşa Tüneli ile ilgili gelişmeleri anlattı.
Zonguldak Belediye Kültür Merkezi'ndeki makam odasında üyeleri kabul eden Belediye Başkanı İsmail Eşref, platform üyeleri ile fikir alışverişinde bulundu. Platform Sözcüsü Osman Sav, Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk'u ziyaret ettiklerini ve Mithatpaşa Tüneli'nin yapılması ile ilgili değerlendirmelerde bulunulduğunu anlattı. Zonguldak adına sevindirici gelişmeler yaşandığını anlatan Osman Sav, "Müsteşarımız, konuyla yakından ilgilendi. Proje ihalesinin yapıldığını söyleyerek en son ki gelişmeleri bize anlattı. İhale sürecinde sıkıntı olmaması durumunda 2010 yılında yatırım projesi ihalesi olacağı müjdesini verdi. İhalenin yapılmasının ardından ise ihaleyi alan firmayı sıkıştıracağını ve belirtilen süreden yüzde 25 daha kısa sürede bitirilme sözünü verdi. Müsteşarımızı Zonguldak'a davet ettik. En kısa sürede Zonguldak'a gelerek sorunu yerinde göreceğini söyledi" dedi.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise "Zonguldak'ın gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu platform çok güzel şeyler gerçekleştirdi.
Kırk bin imzanın toplanılması çok büyük bir başarıydı. İmzaların müsteşara verilmesi de anlamlıdır. Müsteşar, Ulaştırma Bakanı'nın en yüksek derecedeki yetkilisidir.
Müsteşarın sözlerini bu yüzden önemsiyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda da destek vereceği-mize söz veriyoruz" diye konuştu.