Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar ve Yönetim Kurulu, dün Belediye Başkanı İsmail Eşref’i makamında ziyaret etti.

Eşref’in yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Salih Alemdar, kentin yeni yönetim anlayışıyla çağdaş bir çizgiye sokulması gerektiğini kaydetti. Seçim bildirgesindeki, “Gaca Projesi” konusundaki Başkan Eşref’e sözünü hatırlatan Alemdar, “Ankara’nın Çankaya’sı varsa, Zonguldak’ın da Gaca’sı olsun” dileğini belirterek şöyle konuştu:

“Zonguldak’ın artık tek merkezden yönetilmesi gerekiyor. Seçim öncesi sözlerinizde bu da vardı. Gaca’nın ‘uydu kent’ yapılması, Zonguldak’ın yararına olacak. Bu konuda çalışmalarınızın devamını diliyoruz. Valimiz Erdal Ata’nın hazırlamış olduğu Lavuar Alanı düzenleme çalışmaları gibi projelere de destek vermenizi istiyoruz.”

İsmail Eşref, Gaca ve diğer projeler hakkında destek vermenin ötesinde, bu projelerin tam merkezinde görev alacaklarını vurguladı. Bu arada Eşref, Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu üyelerinden gelen, “Zonguldak’a maden müzesi yapılması gerekiyor” şeklindeki öneriyi sıcak karşıladığını, “İller, kültürlerini bu şekilde yapılacak olan müzelerle yaşatmalı. Elimizden geleni yapacağız” diyerek belirtti.

Önceki dönemde Kent Konseyi’nin kaybolmasından yakınan Eşref, bu oluşumun tekrar toparlanacağı ve kente ortak hizmet anlamında daha etkili girişimlerin başlayacağının müjdesini verdi.