Vali Erdal Ata ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i, dün makamında ziyaret ettiler.
Eşref'e görevinde başarılar dileyen Vali Ata, kentin sorunlarının birlikte çözülmesi için el ele verilmesi gerektiğine değindi.
Başkan Eşref, Belediye'nin ihtiyaçları ve projeleri hakkında Ata'ya şu bilgileri verdi: "Zonguldak Belediyesi, 1980'li yıllarda yaklaşık 1.500 işçi çalıştırıyordu. Bu kadar fazla işçinin, maliyeti bir hayli yüksekti. Bu zamana kadar çıkarılan işçilerle, sayı 370'e kadar düşürüldü. Şimdi, kalan arkadaşlarımızla Zonguldak'a hizmet verme noktasında yoğun bir çalışma temposuna girmeye hazırlanıyoruz. Fakat çalışmalarımız öncelikle, hizmet görmeyen sokaklarımızdan başlayacak. Bundan sonra da her mahallemize eşit hizmet vereceğiz. Halkımız bizlerden çok şey bekliyor. Elimizden geldiğince bütün beklentileri karşılamaya çalışacağız. Belediye'yi 45 trilyon borçla devretmiştim, 157 trilyon borçla geri aldım. Hizmetlerimizi bu borcu artırmayarak yapmaya özen göstereceğiz. Tabii ki, belirli kaynaklarımızdan tasarruf yapmak zorunda kalacağız. Zonguldak'a hizmet noktasında birçok projemiz var. Bu projelerden en önemlisi kanalizasyon çalışmalarımızdır. Alacağımız krediyle bu projemizi gündelik hayata geçireceğiz. Bu noktada Valiliğimizin yanımızda olmasını temenni ediyoruz. "
Ata ise "Zonguldak Belediyesi'nin her türlü ihtiyacına yanıt vermeye çalışacağız" dedikten sonra basının önünde konuşmak istemediğini belirterek sözlerini noktaladı.

DAĞDELEN; "GÖREVİNİZDE BAŞARILAR"
Ata'nın ardından TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Belediye Başkanı Eşref'e kutlama ziyareti yaptı. Eşref, 'Zonguldak' denilince akla 'kömür' geldiğini belirttikten sonra; "Zonguldak'ta yerleşim kömür üzerine kurulu. Kömürün varlığıyla oluşan Zonguldak'ımızda, bu zorlu coğrafyaya rağmen en iyi hizmeti vermeye çalışacağız" dedi. Dağdelen de, Eşref'e hizmet konusunda elinden gelen tüm desteği vereceğini söyledi. Karşılıklı fikir alışverişlerinden sonra ziyaret noktalandı.