Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada "Toplam kırmızı et üretimi IV.çeyrek (Ekim-Aralık 2015) döneminde 297 bin ton olarak tahmin edildi." dedi.

 

Demirtaş'ın yazılı açıklaması şöyle:

Toplam kırmızı et üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği önceki döneme göre %21,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre %26,2 oranında azaldı.        

Sığır eti üretimi 259 bin ton olarak tahmin edildi

Sığır eti üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre %24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre %26,7 oranında azaldı.

Koyun eti üretimi 30 bin ton olarak tahmin edildi

Koyun eti üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği bir önceki döneme göre %8,3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre  %18,5 oranında azaldı.