Çaycuma Karapınar beldesinde, dekolte giyinen kadın garsonların kıyafetleri, belediye encümen kararıyla diz altı etek ve beyaz gömlek olarak belirlendi.

Alınan bilgiye göre, beldede faaliyet gösteren 3 birahaneden, kadınların çalıştığı 2'sinde garsonların dekolte kıyafetler giymesinden rahatsız olan çevre sakinlerinin şikayetleri üzerine Belediye Encümeni geçen yıl iş yerleriyle ilgili kıyafet düzenlemesi yaptı.

Kadınların siyah pantolon, beyaz gömlek ve papyon takmaları yönünde karar alan encümen, yaklaşık iki hafta önce de yaz dolayısıyla garsonların diz altı siyah etek ve kısa kollu beyaz gömlek giymesini kararlaştırdı. Jandarma ekiplerinin encümen kararına uyup uymadığını denetlediği iş yerlerinde, kadınların belirlenen kıyafetleri giymemesi durumunda birahane sahibine 154 lira para cezası veriliyor.

Karapınar Belediye Başkanı Ercan Kınaç, yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“BİR ETEK GİYMİŞ, İÇ ÇAMAŞIRI GÖRÜNÜYOR”

"Vatandaş, 'Karapınar küçük bir yer. Burada açık saçık bayanlar çalışıyor, toplumun ahlakını bozuyor' diye şikayet etti. Gerçekten de kılık kıyafetine bakın, her tarafı açık. Bir etek giymiş, iç çamaşırı görünüyor. Üzeri başı açık. Böyle garson çalışır mı? Gelen müşteri içki içiyor. Birkaç dubleden sonra tavrı değişiyor. Bunu dikkate almamız lazım. Encümende oturup konuştuk. Denetim yapan güvenlik görevlilerinin de işini kolaylaştırmak adına böyle bir karar aldık. Toplumun ahlakını bozmamamız lazım. 3 bin nüfuslu küçük bir belde. Böyle bir yerde tabii ki birtakım değerleri korumamız lazım" dedi.

Aldıkları karardan sonra halktan gelen tepkilerin azaldığını belirten Başkan Kınaç, içki içilen yerlere karşı olmadığını da sözlerine ekledi.