Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son dönemlerde ilçe genelinde artık vatandaşı çıldırtma noktasına gelen abart egzozlara yönelik etkili denetimlerine başladı.

 

"GÜRÜLTÜ ÇIKARTIP MUTLU OLUYORLAR

YÜZLERCE VATANDAŞIN TEPKİSİNİ ÇEKİYORLAR"

Çıkarttığı gürültü ile kendini mutlu eden ancak yüzlerce vatandaşın tepkisini çeken sürücülerle mücadelede hız kesilmeyecek. Ekipler ilçenin belirli noktalarında yaptıkları uygulamada kurallara uymayan veya eksik belgesi bulunan motosiklet sürücülerine cezai işlem uyguladı. Kurallara uyan, kask takan ve evraklarını eksiksiz olarak bulunduran motosiklet sürücülerine de teşekkür edildi. Abart egzozların da kontrol edildiği uygulamanın farklı noktalarda devam edeceği belirtildi.

 

BÜYÜK TEPKİ ÇEKİYOR

Özellikle yakalaması zor olan abart egzozlu motosiklet sürücülerinin oluşturduğu gürültü kirliliği nedeniyle 155 Polis İmdat Hattı'na da çok sayıda şikayet gidiyor. Çıkardığı gürültü ile başkalarını rahatsız etmenin psikolojik bir rahatsızlık olduğuna değinen vatandaşlar sosyal paylaşımlardan tepkileri dile getirmeye devam ediyor.

 

VATANDAŞ YAKALAYIP POLİSE TESLİM ETMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz yıl Devrek yol ayrımı mevkisinde bir vatandaş sürekli güzergahta hız denemesi yapan motosiklet sürücüsünün önüne çıkarak durdurmuş, polis gelinceye kadar da bırakmamıştı. Polisler ise yaptıkları incelemede evrakların eksik olduğu ve abart egzozun standartlara uygun olmadığını gerekçe göstererek çekici yardımı ile yedi emine kaldırmıştı.


HAVALI KORNALAR DA MERCEK ALTINA ALINMALI

Havalı kornaların yarattığı gürültü kirliliği ve bazen sürücülerin ısrarla kornaya basmaya devam etmesi zaman zaman tartışmaları da beraberinde götürüyor. Kdz.Ereğli Belediyesi kontrolündeki ilçedeki bazı özel halk otobüsü sürücülerinin sıklıkla kullandığı havalı kornalara yönelik etkili denetim yapılması bekleniyor. Kdz.Ereğli Belediyesi'nin Ulaşım, Zabıta ile otobüsleri bünyesinde barındıran Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin de artık Kdz.Ereğli'ye yakışır, gürültü kirliliğinin önüne geçecek mücadelede etkili rol oynaması bekleniyor. 


MOTOR KULÜPLERİ DE RAHATSIZ

Sayıları mantar gibi türeyen abart egzozlu motosikletlerin yarattığı gürültü kirliliği ilçedeki bu işi profesyonelce yapan motor kulüplerini de zor durumda bırakıyor. Motor Kulüplerinin de bu kirlilikten rahatsız olduğu, bu tür motosiklet sürücülerini kendi içerilerinde barındırmadıkları öğrenildi.




(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)