Odadan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Odamız tarafından Aralık ayı içerisinde Otomotiv Boyacısı ve Otomotiv Kaportacısı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları düzenlenecek. Sınava girecek adayların, TR33 0001 0020 5471 2306 3950 01 Iban Numarasına, Otomotiv Boyacısı 980,00 TL - Otomotiv Kaportacısı 1000,00 TL ücretleri yatırarak Banka Dekontu ve Kimlik fotokopisi’ni 02 ARALIK 2019 PAZARTESİ gününe kadar Odamıza teslim etmeleri gerekmektedir. Ayrıca Odamız tarafından kendilerine verilmek üzere hazırlanan Başvuru Formlarını doldurarak ıslak imzalı şekilde teslim etmeleri gerekmektedir. Ödeme yapılırken açıklama kısmına “MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRETİ” yazılmalıdır.

Bilindiği üzere bu sektörlerde Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunludur. Çalışanlar sınavda başarılı oldukları takdirde sınav ücretlerini geri iade alabileceklerdir. Ayrıca iş veren belge sahiplerini işletmelerinde istihdam etmeleri halinde yada çalışanlarına belge aldırdıklarında Sigorta Pirimi İşveren Hissesi kısmı belirli sürelerce devlet tarafından ödenmektedir. Bu teşviklerden yararlanabilmek için Aralık ayı içerisinde adayların sınava girmeleri gerekmektedir.

Hem Otomotiv Boyacısı hem de Otomotiv kaportacısı olarak iş yapanlar, her iki belgeyi de almak durumundadır. Fakat tek belge için teşvikten yararlanabilmektedir. Detaylı bilgi almak için 316 11 61 Dahili:129 numaralı telefondan Kubilay Arslangörür ile irtibata geçebilir”