Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyareti ve DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in Kdz.Ereğli ziyaretini yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

Yerel ve yaygın medyada geniş yer bulan ziyaretlere ilişkin TSO'dan geçte olsa gönderilen yazılı açıklama aynen şu şekilde:  Sınai, ticari, ekonomik ve sosyal yapısı, yüzölçümü, yüz bini aşkın nüfusu ve tarihi dokuya sahip olan Kdz.Ereğli'de  BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ adı altında bir üniversite kurulması ve bu suretle örnek siyasetçi Bülent Ecevit isminin yaşatılması amacıyla, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odamızın başlatmış olduğu çalışmalarımız, Kdz.Ereğli ilçesinde mevcut tüm sivil toplum örgütleri,halkımızın ve değerli basın mensuplarımızın davet edildiği 19 Mart 2012 tarihinde yapılan toplantı ile başlamıştır. Toplantımıza teşrif eden sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile basın mensuplarının heyecanı,bizlere daha ilerilere gitme ve çalışmalarımızı üst düzey makamlarda daha yoğun bir şekilde sürdürme arzusu vermiştir

ANKARA ZİYARETLERİ
Bu arzu ve heyecanla 22 Mart 2012 Perşembe günü sabah erken saatlerde  Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticilerimiz,  DSP Kdz.Ereğli İlçe Yöneticileri, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmesi yerine, Bülent Ecevit'in isminin Bölgemizde  yeni kurulacak bir üniversiteye verilmesine destek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giderek AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ü ve ayrıca DSP Kurucu Genel Başkanı eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'i Orandaki evinde  ziyaret edilerek görüşmeler yapılmıştır.

OLUMLU VE SICAK GEÇTİ
Yapılan tüm görüşmeler son derece olumlu, sıcak ve samimi bir ortamda geçmiştir. Tüm ziyaretlerde yeni bir Üniversite kurulmasının Bölgeye yapılacak en büyük hizmetlerden biri olacağı, yeni bir üniversitenin Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ile birlikte bölgenin kalkınmasında aktif bir rol oynayacağı konusu ağırlık kazanmıştır.  Ankara'da yapılan temasların sonunda Bülent Ecevit'in eşi DSP Kurucu  Genel Başanı Rahşan Ecevit Oran'daki evinde ziyaret edilmiş ve  Rahşan Ecevit'e Kdz.Ereğli'ye yeni bir üniversitenin kurulması  ve adının Bülent Ecevit Üniversitesi olması  konusunda görüşlerimiz iletilmiştir.

ECEVİT GELDİ
Rahşan Ecevit, Zonguldak ile simge olan Karaelmas Üniversitesi'nin adının değiştirilmemesi gerektiği, Karaelmas isminin Zonguldak ile özdeşleştiğini, Zonguldak Ereğli'de yeni açılacak Üniversiteye Bülent Ecevit adının verilmesinin çok daha güzel olacağını ifade etmişler ve bu konuda verebilecekleri her türlü desteği vereceklerini söylemiştir. Bu samimi yaklaşım üzerine kendisini Ereğli'de ağırlamaktan şeref duyacağımız belirtilerek kendisi ilçemize davet edilmiştir. Rahşan Ecevit; Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmemesi, Bülent Ecevit isminin ise alt yapısı hazır olan Kdz.Ereğli'de yeni kurulacak bir üniversiteye verilmesi  çalışmalarına destek vermek üzere 24 Mart 2012 Cumartesi günü Kdz.Ereğli'ye gelmiştir.

CÖBEKOĞLU DUYGULU ANLAR YAŞADI
Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum örgütleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ile bir araya gelen Rahşan Ecevit,  Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin değişmesini istemediğini, Kdz.Ereğli'ye yeni bir üniversite kurulması halinde  o üniversitenin adının  Bülent Ecevit Üniversitesi olmasından büyük mutluluk duyacağını ifade etmiştir. Kdz.Ereğli Belediyesi'nin önceki başkanlarından Ruhi Cöbekoğlu ilerlemiş yaşına rağmen Odamıza gelerek Rahşan Ecevit'le görüşmüş ve duygulu anlar yaşanmıştır. Konuşmaların ardından Rahşan Ecevit, Kdz.Ereğli sahil güzergahında Bülent Ecevit isminin verildiği parkı gezdi, yeni hizmete giren süs havuzunu inceledi. Daha sonra Çınaraltı'na geçen Rahşan Ecevit'e vatandaşlar yoğun ilgi göstermişlerdir.  Gelecek yüzyılların refahının garantisi için,Ereğli'mizin geleceği için,Yüz yıldır Karaelmasıyla isim yapmış Zonguldak'ımızın yetiştirdiği ve ülkemiz tarihinde önemli bir yeri olan Bülent ECEVİT'in isminin,ilçemizde kurulacak bir üniversiteye verilerek sonsuza kadar yaşatılması için yaptığımız küçük ancak anlamı çok büyük çalışmalarımızı kamu oyu ile paylaşmak istiyoruz.