Bağlık Mahallesi'nde yaşayan ev hanımları, halk otobüslerinin güzergâhlarının değişmesi nedeni ile yaşadıkları zorluğu Belediye Ulaştırma Müdürlüğü yetkililerine iletti.

Müdürlüğü ziyaret eden Ereğli'ye bağlı Bağlık Mahallesi'nde yaşayan ev hanımları, değiştirilen güzergâh sonrasında üst mahalleden halk otobüslerinin yüzünden yaklaşık 300 metre yürümek zorunda kaldıklarını söyledi. Geçmiş dönemlerde evlerinin yakınından geçen güzergâhta zorluk yaşamadıklarını belirten mahalleli ev hanımları, üst mahalleden alınan halk otobüslerinin alt mahalleden geçmesi yüzünden uzun bir yol yürümek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Ulaştırma müdürlüğü yetkilileri ise dilekçe ile şikâyetlerini bildirmelerini istedi.

Bayanlar adına bir açıklama yapan Fatma Danışmaz "Yıllardan bu yana Bağlık Mahallesi'nde oturuyoruz. Son günlerde yapılan güzergâh değişikliği nedeni ile uzun bir yol yürümek zorunda kalıyoruz. Çoğumuz orta yaşın üzerindeyiz. Ayaklarından rahatsız olanlar var. Yapılan değişiklikten sonra birde mübarek ramazan ayının ortasında çarşıdan eve gitmek için çaba sarf ediyoruz. Önceden 10 dakikada geldiğimiz yolu şimdi 40 dakikada ancak gelebiliyoruz. Bu işe bir çözüm bulunmasını istiyoruz." dedi.

Ulaştırma müdürlüğünden çıkan bayanların daha sonra Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi'ne giderek sorunlarını anlattı. Bayanların, eylül ayında yapılacak ilk belediye meclis toplantısında da sıkıntılarını dile getirecekleri öğrenildi.