Sosyal Devlet anlayışıyla farklı çalışmalara imza atan Kdz. Ereğli Kaymakamlığının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan “2019 Yılı Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Projesi” kapsamında, İlçede tespit edilen “Engelli ve Yaşlı” 30 Vatandaşımıza evde bakım hizmeti verilmeye başladığı şöyle açıklandı:

Proje kapsamında ilçemizde bakıma muhtaç, engelli, yaşlı vatandaşların tespiti ile görevli personelce evlerine gidilerek, her türlü temizlik, tras, tırnak bakımı, diğer bakımlar vb. ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Kdz. Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geliştirilen proje, yalnız olarak yaşayan, bakıma muhtaç yaşlılara modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışır hizmeti verebilmek ve sosyal hizmeti yaygınlaştırmayı esas almıştır.

Projenin bütçesi 135.860,00 TL olup, proje kapsamında, Vakıf personeli ile birlikte üç kişi de istihdam edilmektedir.

Daha önce 2017-2018 yılında da uygulanmış olan proje, faaliyetlerine bu sene de devam etmektedir. Ayrıca Vakfımıza 4+1 kişilik kiralık araç kazandırılmıştır.

Yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca giderilerek olan çalışmalar devam etmektedir.