EVDEN HASTANEYE DİYE ÇIKTI AMA…

 

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı günlük olaylar bültenini yayınladı. Bültende tehdit, kaza, hırsızlık, hakaret, yaralama gibi olaylar yer aldı.

Gökçebey’in Yeşilköy’ünde evden hastaneye gitmek için sabah saatlerinde ayrılan ama eve tekrar dönmeyen F.E. yapılan tüm aramalara rağmen bulunmadığı iddia edilerek Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tahkikata başlanıldığı haberi de bülten de yer aldı.

Jandarma Sorumluluk Bölgesinde 16 ve 17 Mayıs 2016 tarihlerinde bültende yer alan olaylardan bazıları şu şekilde:

 

GÖKÇEBEY'DE KAYBOLMA

 

Yeşilköy Köyünde; 17.05.2016 günü saat 14.45 sıralarında E.E. müracaatta bulunarak eşi olan F.E.'in 16.05.2016 günü saat 09.00 sıralarında evden hastaneye gitmek için ayrıldığı ve tekrar eve dönmediğini yapılan tüm aramalara rağmen bulamadığı iddia etmiştir. C. Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.


KDZ. EREĞLİ'DE TEHDİT

 

Yalnızçam Köyünde; 17.05.2016 günü saat 15.00 sıralarında M.D. müracaatta bulunarak R.S.'nin kendisini su meselesi nedeniyle tartıştıkları esnada ölümle tehdit ettiğini iddia etmiştir. C. Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.


KDZ.EREĞLİ'DE KASTEN YANGIN ÇIKARMA

 

Çayırlı Köyünde; 17.05.2016 günü saat 12.00 sıralarında F.A. almış olduğu alkolün etkisiyle anne ennesi olan A.G.'nin evini yakması ve evde maddi hasar oluşması sonucu kasten yangın çıkarma olayı meydana gelmiştir. C. Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.


KDZ. EREĞLİ'DE DİĞER KAZALAR

 

Süleymanbeyler Köyünde; 17.05.2016 günü saat 19.15 C.A. ve T.Ö. pat pat diye tabir edilen tarım aracının kasasında bulunurken, araç hareket etmediği esnada dengelerini kaybetmeleri nedeniyle kasadan düşmeleri sonucu yaralanmış olup, kendi imkânların ile gittikleri Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde tedavilerini müteakip taburcu olmuşlardır. C. Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.


MERKEZ İLÇE'DE EVDEN HIRSIZLIK

 

Hacıali Köyünde; 17.05.2016 günü saat 15.30 sıralarında B.E. müracaatta bulunarak evde bulunan kendisine ve A.E. ait olan 10 adet küçük çeyrek altın, 9 adet düz ve kıvrımlı karışık adana burma altın bileziğin ve 3000 ti. nakit paranın çalmış olduğunu iddia etmiştir. C. Savcısının talimatı ile Olay Yeri İnceleme Ekibi olay yerinde incelemelerde bulunmuş ve olayın fail ve faillerin yakalanması için soruşturmaya başlanılmıştır.


MERKEZ İLÇE'DE TRAFİK KAZASI SOUCU TAKSİRLE YARALAMA

 

Zonguldak-Ankara Karayolu Göldağı Tabiat Parkı Kavşağı Şapça Tüneli Mevkii Köyünde; 18.05.2016 günü saat 00.30 sıralarında Y.K. nin sevk ve idaresindeki araç ile seyir halindeyken havanın yağışı olması ve yorgunluk nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi ve aracın yoldan çıkarak yuvarlanması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan araç sürücüsü Y.K. ve araçta yolcu olarak bulunan eşi N.K. ve kızı B.K. sevk edildiği Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerini müteakip taburcu edilmişlerdir. C. Savcısının talimatı ile şüpheli Y.K. ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.


ALAPLI'DA KASTEN YARALAMA

 

Gürpınar Köyünde; 17.05.2016 günü saat 21.00 sıralarında M.T., F.T., H.T. ve M.T. müracaatta bulunarak aralarında husumet bulunan E.S., M.T., H.T., E.S., Ş.T., T.S., İ.T., Y.T. ve A.T. 'nin kendilerini sopa, tokat ve yumruk vurmak suretiyle yaraladıkların iddia etmişlerdir. Mağdurlar, sevk edildiği Alaph Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerini müteakip taburcu edilmişlerdir. C. Savcısının talimatı ile şüpheliler ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmışlardır.

 

KİLİMLİ'DE KİŞYE AİT MALA ZARAR VERME

 

Muslu Beldesinde; 17.05.2016 günü saat 22.30 sıralarında E.S. almış olduğu alkolün etkisiyle amcası olan T.S.'ye ait evin camını kırması sonucu kasten mala zarar verme olayı meydana gelmiştir. C. Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.

 

ALAPLI'DA TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA

 

Kasımlı Köyünde; 17.05.2016 günü saat 00.10 sıralarında Bölge Trafik ekipleri ile birlikte yapılan kontrolde S.S. nın yapılan alkol kontrolünde (1.08) promil alkollü olduğu tespit edilmiştir. C.Savcısının talimatı ile araç sürücüsü hakkında trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan işlem yapılmış olup, ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.


ALAPLI'DA DİĞER KABAHATLER

 

Mollabey Köyünde; 16.05.2016 günü saat 20.00 sıralarında M.G. nın işletmekte olduğu Günaylar inşaat A,Ş. de kullanılmak üzere kepçe ile 06 BV 0892 plakalı kamyona dere yatağından kepçe ile kum ve çakıl doldurduğu tespit edilmiştir. Kamyondaki kumlar dere yatağına döktürülmüş, İş yeri ile ilgili tanzim edilen tutanak ilgili kuruma gönderilecektir.


ÇAYCUMA'DA SES VE GAZ FİŞEĞİ ATABİLEN SİLAHLAR HAKKINDA KANUNDAKİ KABAHATLER

 

Saltukova Beldesinde; 16.05.2016 günü saat 20.00 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesinde Ü.A. nün üzerinde elinde yapılan aramada Zoraki marka 1213-33833 seri numaralı faturasız kurusıkı tabanca olduğu tespit edilmiştir. Ele geçirilen kurusıkı tabanca muhafaza altına alınmış olup, şüpheli hakkında 5729 sayılı kabahatler kanunundan gerekli yasal işlem yapılarak idari para cezası uygulanmıştır. Muhafaza altına alınan kurusıkı tabanca Çaycuma Mal Müdürlüğüne teslim edilecektir.


ÇAYCUMA'DA KASTEN YARALAMA

 

Kayabaşı Köyünde; 16.05.2016 günü saat 15.00 sıralarında B.A. müracaatta bulunarak tartıştığı babası A.A. nin kendisine tokat ve yumruk vurmak suretiyle yaraladığını iddia etmiştir. Mağdur, sevk edildiği Çaycuma Devlet Hastanesinde yapılan tedavisini müteakip taburcu edilmiştir. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesi alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.


ÇAYCUMA'DA TEHDİT

 

Filyos Beldesinde; 16.05.2016 günü saat 11.00 sıralarında H.Y. müracaatta bulunarak İ.Y. nin kendisini tehdit ettiğini iddia etmiştir. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.


ÇAYCUMA'DA TRAFİK KAZASI SOUCU TAKSİRLE YARALAMA

 

Koramanlar Köyünde; (J.Bölgesi) 16.05.2016 günü saat 11.00 sıralarında M.Ö. nin sevk ve idaresindeki araç ile seyir halindeyken yolun karşısına yaya olarak geçmek isteyen G.K. ya çarpışması sonucu kaza meydana gelmiştir. Kazada yaralanan G.K. ileri tetkik için sevk edildiği BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde müsaade altına alınmış, hayati tehlikesi yoktur. C.Savcısının talimatı ile şüphelinin ifadesi alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.


GÖKÇEBEY'DE KİŞİYE VEYA HATIRASINA HAKARET

 

Aktarla Köyüne; 16.05.2016 günü saat 10.30 sıralarında E.B. müracaatta bulunarak M.B. nın kendisine hakaret ettiğini iddia etmiştir. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.


KİLİMLİ'DE KİŞİYE VEYA HATIRASINA HAKARET

 

Şirin Köyüne; 16.05.2016 günü saat 12.12 sıralarında H.A. ve M.A. müracaatta bulunarak G.K. nın kendilerine hakaret ettiğini iddia etmişlerdir. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.


KİLİMLİ'DE GÜRÜLTÜYE NEDEN OLMA

 

Muslu Beldesinde; 16.05.2016 günü saat 14.00 sıralarında M.A.O. müracaatta bulunarak M.Ö. nin iş yerinden çıkan gürültünün kendisini rahatsız ettiğini iddia etmişlerdir. C.Savcısının talimatı ile şüpheli ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır.